Frederikssund Kommunes logo

Nyhedarkiv for 2020

31. marts 2022Høring om ny lokalplan for boliger i Vinge

Et forslag til lokalplan for et boligområde ved Mekongvej/Dalvejen i Vinge er netop sendt i offentlig høring frem til den 3. maj. Det blev besluttet på byrådsmødet den 30. marts.
Illustration fra lokalplanen af bebyggelsen. Ill.: Frederikssund Kommune.

31. marts 2022Nyt projekt skal forebygge urinvejsinfektioner

Urinvejsinfektioner er en hyppig årsag til indlæggelse blandt ældre, ligesom der gives meget antibiotika for at forhindre eller helbrede. Det vil Frederikssund Kommune nu ændre i samarbejde med Herlev og Gentofte Hospital og et nyt forskningsprojekt.
Medarbejdere fra sundheds- og omsorgsområdet samlet til seminar om forebyggelse af urinvejsinfektioner. Foto: Frederikssund Kommune.

31. marts 2022Columbus’ sæson udskudt

Normalt sejler færgen M/F Columbus mellem Kulhuse og Sølager fra den 1. april hvert år. Men et større reparationsarbejde udsætter sæsonstarten i år.
Færgen Columbus ved færgelejet i Kulhuse. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

29. marts 2022Café Danner åbner sommersæsonen

Café Danner er caféen i historiske rammer ved Jægerspris Slot. Fra den 9. april åbnes der for sommersæsonens madservering.
Indgangen til Café Danner i solskin. Foto: Frederikssund Kommune.

28. marts 2022Få borgere booker mange tider i Borgercenter

Det har i nogen tid været svært at booke en tid til Borgercenteret til trods for, at antallet af tider, der kan bookes er øget væsentligt. Det viser sig, at ganske få borgere booker mange tider og undlader at møde op.
Indgangen til Frederikssund Rådhus. Foto: Frederikssund Kommune.

28. marts 2022Åbent kontor for ukrainere

Відкрито консультаційний офіс для українців
Frederikssund Kommune holder åbent kontor for ukrainere hver tirsdag mellem klokken 10 og 12. Her kan ukrainere komme og få hjælp til eksempelvis ansøgning om opholdstilladelse eller svar på, hvordan de får deres børn i skole.
Ukrainsk flag hejst foran Frederikssund Rådhus. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

25. marts 2022Mange spørgsmål fra ukrainere til infomøde

Cirka 50 mennesker var mødt op til informationsmøde for ukrainere og danskere der huser ukrainere. Der blev oplyst om ting som ansøgning om opholdstilladelse, ydelser, skole med mere, og der blev stillet mange spørgsmål af både ukrainere og danskere.
Fremmødte ukrainere og danskere ved informationsmøde for selvsamme. Foto: Frederikssund Kommune.

25. marts 2022Infomøder om lokale aktionsgrupper

Frederikssund Kommune er kommet på listen over kommuner, hvor lokale aktionsgrupper (LAG) kan søge støtte til lokale projekter. I løbet af marts og april holder Bolig- og Planstyrelsen en række orienteringsmøder om LAG-ordningen.
Udsnit af Skuldelev. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

24. marts 2022Mere end 40.000 affaldsbeholdere er leveret

Der er nu leveret ca. halvdelen af de omkring 85.000 nye affaldsbeholdere i Frederikssund Kommune. Arbejdet fortsætter, så alle husstande har fået de fire nye beholdere inden 1. maj.
De nye affaldsspande klargøres på lageret i Jægerspris. Foto: Frederikssund Kommune.