Frederikssund Kommunes logo
16. maj 2022

Klimakassen bliver nyt bykontor i Vinge

Bygherren Fabulas vil i løbet af juni måned opføre et demohus – Klimakassen – ved Vinge Station. Huset skal blandt andet fungere som et udstillingsvindue for mere klimavenlige typehuse. Målet med projektet er at vise, hvor meget mere klimavenligt man kan bygge typehuse allerede i dag, hvis man tager de rigtige valg undervejs.

- Huset bliver et interaktivt showroom for de mange gode løsninger, som vi både tror og håber hurtigt, vil blive skaleret i branchen i den kommende tid, siger direktør i Fabulas, Michael Eberhard, der forventer at indvie Klimakassen ved et åbent hus-arrangement den 21. juni.

Visualisering af Klimakassen. Visualisering: P+P Arkitekter.

Bykontor for Vinge

Derudover skal Klimakassen fungere som bykontor for vingeprojektet. Planen er, at der vil være f.eks. en dag om ugen, hvor interesserede kan lægge vejen forbi og høre seneste nyt om, hvad der sker i Vinge. Det er tanken, at huset også på længere sigt skal kunne bruges af lokale foreninger og lignende til aktiviteter, møder mv.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at se Klimakassen blive bygget i Vinge. Konceptet med et mere klimavenligt træshusbyggeri passer rigtig godt til Vinge, og samtidig giver huset os mulighed for at få en base og et kontor i Vinge, som vi ikke har haft siden pavillonen ved Deltavej blev fjernet sidste år. Det er rigtig godt, at vi nu igen får et sted i Vinge, hvor vi kan mødes med borgerne og investorer og fortælle om Vinge, om alt det der foregår og alt det der kommer til at ske, siger borgmester Tina Tving Stauning (A).

Fakta om Klimakassen

Klimakassen er et træhus beregnet som model for fremtidens typehuse, bygget så CO2-neutralt som muligt. Det er et modulært træhus med træuldsisolering, skruefundamenter, sedum på taget og meget mere. Alle elementer i huset - fra valg af materialer ude og inde til fremtidig vedligeholdelse og genanvendelse - er indtænkt i det store CO2-regnskab. Klimakassen har desuden ventilationsvinduer og udsugningsvarmpepumper, for også at sikre det indendørs klima og nedsætte forbruget af både varme og strøm i boligen.

Læs mere på Klimakassens hjemmeside.

Du kan også følge Klima_Kassen på både Facebook, Instagram og LinkedIn.

Bygherren Fabulas er i forvejen kendt i Vinge, idet de har købt arealer lige vest for Deltavej, hvor de planlægger at opføre 58 boliger i et bofællesskab.

Visualisering af Klimakassen. Visualisering: P+P Arkitekter.

Visualiseringer: P+P Arkitekter.