Frederikssund Kommunes logo
12. maj 2022

Fisketur efter hornfisk i Roskilde Fjord

Lørdag d. 21. maj mellem kl. 10-14 kan du og familien få en god introduktion til lystfiskeriet - også selvom du aldrig har haft en fiskestang i hænderne tidligere. Arrangementet henvender sig til alle uanset erfaringsniveau. Der stilles alt tænkeligt fiskeudstyr til rådighed, og I hjælpes godt i gang med kystfiskeriet. En erfaren guide fra Fishing Zealand, er klar til at hjælpe med at rigge fiskegrejet til og lære dig at kaste ud. Guiden ved desuden, hvad der skal sættes for enden af linen for at øge chancerne for fangst af hornfisk.

Der er derfor lagt op til en hyggelig fisketur, når vi mødes kl. 10.00 ved parkeringspladsen på Fiskerhusevej, 3630 Jægerspris – lige hvor Egelundsvej og Fiskerhusevej mødes. Vi fisker og nyder foråret ved vandet frem til kl. 14.00.

Gennem hele maj flokkes store stimer af hornfisk langs vores kyster – også i Roskilde Fjord. Hornfiskene er på vandring mod Østersøen, hvor de senere skal gyde. Hornfiskene færdes tæt på land, og er et relativt let bytte for lystfiskerne. Hornfiskene er sjove at fange, da de fighter godt. Samtidig er de gode spisefisk.

Fiskeriet på kysten kan være en frisk fornøjelse, så derfor opfordrer vi alle deltagere til at medbringe påklædning, der matcher vejret. Medbring også gerne lidt at drikke og måske en madpakke til at hygge med.

Dagens fisketur sker i samarbejde med Frederikssund Kommune og Fishing Zealand. Arrangementet er ganske gratis at deltage i. Er du mellem 18 og 65 år, skal du huske at indløse det statslige Fisketegn. Børn og unge er naturligvis velkomne – dog skal børn under 13 år være i selskab med voksne.

Tilmelding sker ved at sende en mail til guiden Keld Juul Michaelsen på flyordie@fabulousflyfishing.dk

Det er muligt at hjælpe op til 15 personer med fiskegrej ad gangen. Skulle der opstå lidt ventetid ved fiskegrejet, er det oplagt at gå en frisk tur ved stranden. Du er naturligvis også velkommen til at medbringe dit eget fiskegrej.

Knæk og bræk.

Fire hornfisk på land. Foto: Fishing Zealand.

Foto: Fishing Zealand.