Frederikssund Kommunes logo

Parkeringskort til biler

DH - Danske Handicaporganisationer - udsteder parkeringskort til biler på vegne af Rigspolitichefen.

Hvis en parkeringsplads er afmærket med et kørestolssymbol er den reserveret til handicappede bilister. For at benytte pladsen skal man have et handicapparkeringskort - kaldes også et blåt invalideskilt - liggende synligt i forruden.

Det gamle blå skilt med teksten "Invalidevogn" er stadig fuldt gyldigt i Danmark. Men siden 1. januar 2001 har ansøgere fået tildelt et parkeringskort i plast. Der er foto og underskrift på kortets bagside.

Kortet er personligt og skal følge ejeren, men kan til gengæld anvendes i enhver bil. Det gamle blå skilt blev derimod udstedt til én bestemt bil og det må stadig ikke anvendes i andre biler. Man skal ved erhvervelse af nyt køretøj derfor sørge for at ombytte sit gamle blå skilt til det nye parkeringskort.

Det nye parkeringskort er udarbejdet efter fælles EU-retningslinjer og kan bruges i hele EU i modsætning til det blå invalideskilt, der kun er gyldigt i Danmark.

Vil du vide mere om parkeringskort, parkeringsregler, ansøgning m.m. kan du læse om det på DH's hjemmeside, eller du kan kontakte dem på tlf. 3675 1793.

DH Brugerservice bor på adressen Blekinge Boulevard 2, 2630 Tåstrup.