Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Lær at tackle angst og depression - for voksne

Hvis du har en diagnose eller tegn på angst eller depression, kan du få redskaber til at tackle de problemer og udfordringer, symptomerne giver, så det er dig - og ikke dem - der har styringen.

Se pjecen Lær at tackle angst og depression.

Tilmelding 

Tilmelding hos sundhedskonsulent  Rikke Rossen Hansen på 24 44 60 73 eller rjhan@frederikssund.dk. Du bliver inviteret til en visiterende samtale for at finde ud af, om kurset er det rigtige tilbud til dig.

Instruktøren ved hvor skoen trykker

Instruktørerne lever selv med angst og depression tæt inde på livet. De ved, hvordan det føles, når symptomerne sætter begrænsninger i hverdagen, og de har selv arbejdet med at tage styringen.
Instruktørerne er frivillige og har gennemført en systematisk uddannelse hos Komiteen for Sundhedsoplysning.

Lidt om kurset

Kurset henvender sig til borgere, som er over 18 år, bor i Frederikssund kommune og er motiverede for at arbejde med selvudvikling.

Arbejdsformen veksler mellem oplæg fra instruktørerne, erfaringsudveksling, øvelser og individuelt arbejde. Der bliver blandt andet arbejdet med emner som:

  • forebyggelsesstrategier
  • triggere og advarselssignaler
  • bedre kommunikation
  • håndtering af psykisk / fysisk smerte og træthed
  • problemløsning
  • samarbejde med sundhedsvæsenet
  • fysisk aktivitets betydning for humøret

Holdet består af 12 - 16 deltagere, der mødes 7 gange i ca. 2½ time. Pårørende er velkomne og skal også tilmeldes, hvis de ønsker at deltage.

Sådan siger Jette, 30 år om kurset

Jette, 30 år og tidligere kursist-Kurset hjalp mig med at få indhold i min hverdag, mens jeg var sygemeldt. Rutinen med en fast ugentlig mødegang var godt for mig. Det var rart at møde andre i samme situation, og jeg glædede mig hver uge til at se dem.

-At arbejde med handleplaner og at sætte realistiske mål gav mig succesoplevelser, og det var rart at dele succeserne med holdet. Kurset blev et trygt og sikkert rum uden pres, hvor jeg vidste, at det var ok at komme som jeg var, også selvom jeg havde en dårlig dag.

En anden tidligere kursist udtaler

- Kurset fik mig til at indse, at jeg bestemt ikke er den eneste, der har det sådan. Der var rum til at dele synspunkter og erfaringer og mulighed for at hjælpe både sig selv og andre.

Næste kursus

Kurserne annonceres i Lokalavisen Frederikssund og som nyhed her på hjemmesiden. 

Kampagnen EN AF OS

Slut med diskrimination og udelukkelse af mennesker, der har eller har haft en psykisk sygdom.

Det skal være lettere for den enkelte med psykisk sygdom at leve et fuldt og godt liv som en ligeværdig del af samfundet. Alle er og skal føle sig som 'EN AF OS'.

Klik på logoet og læs mere om kampagnen.

Link til kampagnen "EN AF OS"