Frederikssund Kommunes logo

Nyhedsarkiv for 2021

25. juni 2022Studenter i en foranderlig verden

De tre studieår som årets mange lokale studenter lægger bag sig i disse dage har været alt andet en forudsigelige. Der har været sat mange nye grænser, som ingen havde forudset.
Blå studenterballon. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.

23. juni 2022Online infomøde om Bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen er åben for ansøgninger. Og hvis du ikke nåede at komme til et af infomøderne om puljen, så holdes der nu et online møde den 29. juni.
Netværkskabel tilsluttet pc. Foto: Frederikssund kommune, Kenneth Jensen.

22. juni 2022Kystbeskyttelse skudt i gang på Bløden

Der kom masser af mennesker forbi til picnic og dialog om kystbeskyttelse ved den nye midlertidige strand på Bløden i Frederikssund, da kommunen havde inviteret til kick-off på projektet ”Frederikssund møder vandet”. Her kan alle interesserede bidrage med ideer til kystbeskyttelse af Frederikssund midtby.
Borgmester Tina Tving Stauning (A) byder velkommen til picnic på Bløden i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune.

22. juni 2022IT-nedbrud rammer Borgercenter

OPDATERET torsdag den 23. juni:
IT-systemerne fungerer igen.

Et landsdækkende IT-nedbrud betyder, at Frederikssund Kommunes borgercenter ikke kan bruge de digitale systemer. Det går ud over ekspedition af pas, kørekort mm.
Frederikssund Rådhus. Fot: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.

21. juni 2022Sankthansbål efter to års Coronapause

De sidste par år har Corona sat en stopper for den traditionelle fejring af midsommeren med afbrænding af sankthansbål. Men i år er der flere bål i sigte.
Sankhansbål på Kulhuse Havn i 2019. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.

15. juni 2022Kom til picnic på Bløden og hør om kystbeskyttelse

Hvordan skal Frederikssund midtby sikres mod oversvømmelse? Og hvordan kan denne sikring blive en aktiv og brugbar del af byrummet? Det er nogle af de ting, som Frederikssund Kommune gerne vil høre dit bud på, når vi holder picnic og går en tur i byen tirsdag den 21. juni.
Kort, der viser afgrænsningen af kystbeskyttelsesprojektet. Grafik: Frederikssund Kommune.

15. juni 2022Biodiversitetspuljen åbner igen

Nu er det igen muligt at søge støtte fra Frederikssund Kommunes biodiversitetspulje til projekter, der bidrager til at øge biodiversiteten i kommunen. Der kan søges fra 10.000 – 100.000 kr. i støtte.
Blomstrende planter ved en dam. Foto: Frederikssund Kommune.

13. juni 2022Kom med ideer til kystbeskyttelse af Frederikssund bymidte

Et omfattende projekt, der skal klimasikre bymidten i Frederikssund, begynder den 21. juni på Bløden med picnic og en tur rundt i byen og fortsætter i løbet af sommeren med spørgeskemaer og workshops. Projektet skal indsamle masser af input fra borgerne, og målet er at få alle ideer frem, der kan skabe synergi mellem kystbeskyttelsen og bylivet.
Frederikssund Havn med højvande og watertubes på havnefronten. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

13. juni 2022Fra ukrainsk til dansk skole

Når ukrainske børn kommer til Danmark og får midlertidig opholdstilladelse, kan de begynde i skole og dagtilbud. I Frederikssund Kommune er der indtil videre begyndt 17 ukrainske elever i modtagelsesklasserne på Trekløverskolen, hvor de lærer dansk og det danske skolesystem at kende.
Marharyta Kurchenko foran en hæk og ved at fjerne sit lange hår fra ansigtet. Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup.

13. juni 2022Klimakassen bliver indviet den 21. juni

Klimakassen er det hus, der netop nu skyder op lige nord for Vinge Station. Huset, som blandt andet skal være nyt bykontor for Vingeprojektet, bliver indviet tirsdag den 21. juni.
Visualisering af Klimakassen ved Vinge Station. Visualisering: P+P Arkitekter.