Frederikssund Kommunes logo
5. oktober 2023

Hyggelige aktiviteter i efterårsferien

Tiden går stærkt og 2023 er allerede ved at være nået til det punkt på året, hvor børnene får efterårsferie fra skolen. Igen i år er der flere hyggelige aktiviteter for børn og deres familier i ferien.

Så mangler I en god ide til en efterårsferieaktivitet, kan I måske finde lidt inspiration herunder.

Allehelgen på Færgegården

På Færgegården inviteres der til efterårsferie fyldt med gys, gengangere og grumme væsner. Her kan du lære at forhindre en død i at gå igen og at beskytte dig mod bjergfolket i skoven. Færgegården sætter fokus på de overnaturlige væsener, som folk i Danmark har været bange for og skulle værge sig i mod gennem tiderne. Gennem sjove udfordringer og opgaver finder du ud af, om fortidens tips og tricks kan vinde kampen over de onde væsener og uhyggelige genfærd.

Du kan læse mere på Færgegårdens hjemmeside.

Efterår på Selsø Slot

På Selsø Slot kan du komme på familieomvisninger på den gamle herregård, du kan prøve kræfter med bue og pil, og sammen med Nationalpar Skjoldungernes Land kan du få fingrene i friskskudte ænder og lære mere om dem. Der er også rig mulighed for selv at gå på opdagelse på herregården og i de smukke omgivelser. Og i den sidste weekenden i ferien kan du smage mad lavet i det autentiske køkken fra 1700-tallet. Maden bliver tilberedt som i gamle dage og du kan få smagsprøver på det hele.

Læs mere om alle aktiviteterne på Selsø Slots hjemmeside.

Kreativ ferie på Willumsens Museum

På Willumsens Museum er der farverige aktiviteter for børn og deres voksne i det kreative værksted. Her er der mulighed for at prøve forskellige teknikker og udtryksformer, ligesom du kan gå en tur rundt på museet og få inspiration til dit eget kunstværk.

Læs mere om det kreative værksted på Willumsens Museums hjemmeside.

Krybdyr og kreakram på bibliotekerne

På Slangerup Bibliotek er der kreakram for hele familien den 19. oktober klokken 15.30 til 17.30. Her kan man være med til at lave sin helt egen Halloween guirlande.

Samme dag er der på både Slangerup Bibliotek klokken 11 og på Skibby Bibliotek klokken 13 besøg af krybdyr, når Terrariet kommer forbi med forskellige dyr. Du kan lære mere om de forskellige dyr og måske røre ved en skildpadde eller en slange.

Læs mere om aktiviteterne på bibliotekernes hjemmeside.

Fisketur for hele familien

Lørdag den 14. oktober inviterer Frederikssund Kommune og Fishing Zealand til lystfiskeri ved Grønlien Sø. I Grønlien Sø findes flere forskellige spændende fiskearter. Der er bl.a. skaller, aborrer og karper, og det er netop dem, som vi skal fiske efter.

Arrangementet er gratis og henvender sig særligt til børn og unge, men voksne er naturligvis også velkomne. Husk endelig praktisk påklædning og fodtøj, som kan matche det omskiftelige efterårsvejr. Unge over 13 år kan deltage på egen hånd. Tilmelding sker ved at sende en mail til niels@fishingzealand.dk senest d. 13. oktober.

Læs mere om fisketuren.