Frederikssund Kommunes logo

Nyhedsarkiv for 2021

24. august 2022Frederikssund og vandet: Havvandet stiger i fjordene

Nærhed til hav og fjord er en stor kvalitet i Frederikssund Kommune, hvor ingen borgere har længere end 15 km fra hoveddøren til nærmeste vandkant. Men havet giver også udfordringer. Den globale opvarmning betyder, at havniveauet stiger og udfordrer kystnære byer.
Frederikssund Havn under stormfloden Malik i januar 2022. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

24. august 2022Kendte forfattere gæster Frederikssund

Den 9. og 10. september fylder Frederikssund Bibliotekerne og Willumsens Museum hele museet med litteratur, ord, teater, performance, kunst og kreativitet. Det hele er gratis og forfattere som Leif Davidsen, Johanne Bille, Jens Albinus og Rakel Haslund-Gjerrild kommer og taler om deres bøger og de emner, som de skriver om.
Det nuværende indgangsparti bliver lukket af og området bliver gjort til udendørsservering for den nye café. Foto: Frederikssund Kommune.

22. august 2022Mini-jobmesse for sundhedsområdet

Vidste du, at du som voksenelev kan få 22.000 kr./md. under hele uddannelsen til Social- og Sundhedshjælper/-assistent? Dette og mange andre spændende emner inden for SOSU-området kan du høre mere om på mini-jobmessen den 29. august på Tolleruphøj i Frederikssund.
Ældre borger i samtale med medarbejder. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

22. august 2022Infomøde for pårørende til unge tilknyttet Ungekontakten

På torsdag d. 25. august inviterer Ungekontakten alle interesserede pårørende til infomøde om, hvad det vil sige at have et forløb i Ungekontakten, hvilke tilbud der er, og hvordan man som pårørende kan støtte op om indsatsen.
Ungekontaktens indgang. Foto: Frederikssund Kommune.

19. august 2022Borgermøde om Budget 2023 – 2026

I slutningen af august udsender Frederikssund Kommune et budgetforslag for 2023 – 2026 i offentlig høring. Den 1. september bliver der holdt borgermøde om budgetforslaget.
Sparegris. Foto: Pexels.com

19. august 2022Kom til prisoverrækkelse og prøv sporten af

Søndag den 28. august inviterer Folkeoplysningsudvalget til prisfest i foreningslivet. Ud over uddeling af idræts-, leder- og fritidspris kan alle interesserede nu også prøve kræfter med en række forskellige sportstilbud.
Fodboldspillere dribler med bold. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

17. august 2022Frederikssund og vandet: En by i fjorden

Store dele af Frederikssund midtby var for 170 år siden en del af Roskilde Fjord. Havde det ikke været for driftige folk i midten af 1800-tallet, havde Frederikssund set helt anderledes ud i dag, og man ville ikke kunne gå tørskoet på Bløden, A. C. Hansensvej og i Frederikssundhallen. Og Kalvøen ville stadig være en ø.
Historiske kort viser hvordan Frederikssund by har udviklet sig. Fastlandet og Kalvøen blev forbundet ved indvundet land, og åen måtte ledes syd om byen.

16. august 2022Stor interesse for tiny houses i Vinge

Mandag den 15. august havde Frederikssund Kommune inviteret til dialogmøde om tiny houses i Vinge. Her mødte godt 50 mennesker op for at høre mere om planerne for den nye udstykning.
Vandreturens mål - marken, hvor der kan opføres tiny houses naturskønt ud til Præstemosen. Foto: Frederikssund Kommune.

11. august 2022Mangfoldig dagsorden ved borgmesterbesøg

Der var godt gang i virksomheden, da borgmester Tina Tving Stauning sammen med direktøren for Teknik, Erhverv og IT og erhvervskonsulenten mandag den 8. august besøgte 3 Byg Tag & Facade på Vinkelvej i Frederikssund.
Fra højre: Tømrer- og snedkermester Peter Kyster, borgmester Tina Tving Stauning, Regnskab og administration Pernille Norén Kyster og direktør for Erhverv, Teknik og IT, Kristian Nabe-Nielsen. Foto: Frederikssund Kommune

11. august 2022Hvem skal have Kulturpris 2022?

Nu er det igen blevet tid til, at vi i Frederikssund Kommune skal hædre dem, der gør en særlig indsats for kulturen i kommunen. Kulturprisen uddeles til en lokal borger eller forening, der arbejder med lokale kulturelle aktiviteter og arrangementer.
Foran Langes Magasin i Frederikssund ses navnene på alle de tidligere modtagere af Kulturprisen. Foto: Frederikssund Kommune.