Frederikssund Kommunes logo

Pedershave

Omsorgscenteret Pedershave
Pedershave Alle 4, 3600 Frederikssund.
Telefon: 47 35 19 90.

Leder: Julie Kjellbjerg-Andersen 

Pedershave er et plejecenter med 96 plejeboliger. Centret ligger i udkanten af Frederikssund med udsigt til grønne arealer og grænsende op til villakvarter, kirke, skole og børnehave. Der er busforbindelse til byens centrum.

Her er tre afdelinger, der hver har fælles køkken og dagligstue. Boligerne ligger rundt om en fælles gårdhave, og til centret hører også en fælles samlingssal.

Boligerne

Den enkelte bolig er på 60 m², hvoraf de 40 m² udgør selve boligen, og de 20 m² er en del af afdelingens fællesareal. Boligen opdeles i stue og soveværelse af et mobilt skab. En karnap med havedør giver adgang til en mindre, privat terrasse, og i soveværelset er der et højt vindue med en lav brystning. Tilsammen giver det et godt lys i boligen og udsigt ud over landskabet - også selv om man er sengeliggende. Boligen er udstyret med køkkenvask og køleskab.

Beboernes private tøj vaskes i centerets eget vaskeri, og maden bliver produceret i den fælleskommunale virksomhed MAD til hver DAG.

Visioner og Aktiviteter

Pedershave er nærmest født ind i et bondegårdssamfund, hvilket byggeriet også bærer præg af. Bondegårdsstilen præger også vores vision:

”På Omsorgscentret Pedershave leves et trygt, aktivt og glædesfyldt liv på landet”

Vores indsatsområder er: ET Pedershave, glade aktive beboere, faglig kvalitet og arbejdsglæde.

På Pedershave er det gode hverdagsliv i centrum. Beboerne har stor indflydelse på deres hverdag, og som de siger: Der må gerne ske noget.

Det gode liv skabes både ved at fastholde et højt funktionsniveau hos den enkelte, og gennem aktiviteter der styrker beboerens ressourcer.

Vi har et rigt udvalg af aktiviteter, både store og små. Vi bruger vores udeområder og dyrker vores have med blomster og urter, og vi har fokus på både motion og oplevelser. Aktivitetsplanen kan ses i vores beboerblad, der udkommer hver måned.

Vi lægger vægt på et gensidigt ansvar og samarbejde med pårørende, der også er beboernes sociale netværk. Det er også vigtigt for os, at frivillige har lyst til at hjælpe med at skabe et glædesfyldt liv for beboerne.

Vi synes, det er vigtigt at følge med tiden. Vi er udvikler os hele tiden og har en projektorienteret tilgang med fokus på forbedringer. Velfærdsteknologi er til for at hjælpe os, teknologi giver muligheder, og derfor er vi åbne for at gøre tingene på nye måder.

Tilsyn 

Kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed fører tilsyn med plejeboligerne.

Fødevarestyrelsen fører tilsyn med køkkenerne. Fødevarestyrelsens lup-ikon

Husleje og takster for 2022 

Der findes to forskellige afdelinger:

Etape I

Boligindskud: 34.000,00 kr.

Faste boligudgifter:

Husleje

7.193,22 kr.

Varme a conto

325,00 kr.

El a conto

370,00 kr.

TV a conto

215,51 kr.

I alt pr. måned

  8.103,73kr.

Etape II

Boligindskud: 35.940,00 kr.

Faste boligudgifter:

Husleje

7.193,22 kr.

Varme a conto

325,00 kr.

El a conto

370,00 kr.

TV a conto

217,76 kr.

I alt pr. måned

  8.105,98kr.

Du har mulighed for at søge boligstøtte, indskudslån og varmetillæg. Læs mere på borger.dk

Kommunens takster for døgnkost og for servicepakken omfatter vask og leje af linned, rengøringsmidler og husholdningsartikler og vask af personligt tøj.