Frederikssund Kommunes logo

Folkeregister

Frederikssund Kommunes Borgercenter er åbent for henvendelser - dog kun med tidsbestilling.

Det centrale Personregister CPR

Siden 1968 har Danmark haft et register over alle folk, der bor eller har boet i Danmark. Dette register hedder Det Centrale Personregister (CPR). Formålet med CPR er at registrere grundlæggende personoplysninger om personer og sikre, at personerne er registreret i CPR på den adresse, hvor de faktisk bor eller opholder sig.

CPR ajourføres derfor løbende af kommunerne med ændringer af adresseoplysninger. Kommunerne modtager oplysningerne om ændring af adresser fra borgerne selv, men kan også træffe afgørelse om at ændre en adresse uden borgerens samtykke.

Navne- og adressebeskyttelse

Betyder ikke, at dit navn og adresse ikke kan udleveres fra CPR til private. Der findes også markedsføringsbeskyttelse (Robinsonlisten) og vejviserbeskyttelse. Du skal selv til- og framelde dig beskyttelserne.

Adresseforespørgsel

Du kan søge oplysninger om en persons nuværende adresse. Der vil være en egenbetaling. Har personen du søger navne- og adressebeskyttelse, kan du muligvis på oplyst adressen, hvis du har et retlig krav mod personen, eks. manglende betaling af husleje, afdrag, regninger i byggemarkedet m.m.

Beboerforespørgsel

Er du ejer eller lejer af en bolig, kan du forespørge på beboere på en adresse. Forespørgselen er gratis og afsluttes med en kvittering, som du får i din digitale postkasse.

Bopælsattest / civilstandsattest

Hvis du har brug for at dokumentere din nuværende eller tidligere adresse, kan du anmode om en bopælsattest, som desuden kan indeholde information om civilstand, statsborgerskab og navnehistorik. Den kan leveres på dansk, engelsk eller tysk - det vælger du selv i selvbetjeningen.  Du får bopælsattesten direkte i din digitale postkasse.

Registerindsigt i CPR

Som hovedregel har du ret til at se hvad der står registreret om dig i et offentligt register, du kan se det via "Mit Overblik" på www.borger.dk

Historiske oplysninger fra CPR

CPR blev etableret i 1968-1971 på baggrund af de oplysninger der fandtes i de manuelle folkeregistre landet over. Søger du oplysninger der er fra før 1971 skal du kontakte den kommune hvor den person du søger, boede i den periode du efterspørger. Vær opmærksom på at nogle kommune har sendt deres arkiver til Rigsarkivet.

Har du brug for hjælp

Husk at du skal bestille tid før du møder op i Borgercenter

Bestil tid til personligt fremmøde i Borgercenter.

Har du ikke MitID kan du bestille tid ved at ringe til kommunens Callcenter på tlf.nr. 47 35 10 00.