Frederikssund Kommunes logo

MitID

Hvad er MitID

MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Du kan bruge MitID til alt det, som du plejede at bruge NemID til, f.eks. logge på netbanken eller borger.dk.

MitID er et digitalt ID, som kan leve op til fremtidens sikkerhedskrav og behov. Med MitID bliver du godt beskyttet mod identitetstyveri, da du kan få besked både gennem MitID appen, på SMS eller e-mail, hvis nogen f.eks. forsøger at aktivere MitID appen fra en ny enhed. Samtidig stilles der høje krav til identitetssikring, dvs. at du kan dokumentere din identitet, både når du skal have MitID, og når du bruger det til f.eks. at overføre penge eller logge ind på en selvbetjeningsløsning.

Det er gratis at få og bruge MitID.

MitID har tre sikringsniveauer: Lav, Betydelig og Høj. Hvis du er registreret på sikringsniveau Lav eller Betydelig og ønsker at blive hævet til sikringsniveau Høj, skal du henvende dig personligt i Borgerservice.
Du kan læse mere om sikringsniveauerne i MitID på sikringsniveauer på MitID.

Du kan læse mere om MitID på MitID's hjemmeside.

Sådan bruger du MitID

Hvad du helt præcist skal gøre afhænger af, om du bruger en computer eller tablet til f.eks. at logge på fra – eller måske kun bruger din telefon. Når du bruger MitID appen, skal du enten scanne en QR-kode eller trykke på en knap for at komme automatisk over i appen for herefter at kunne godkende med MitID.  

Du kan få du hjælp og vejledning til, hvordan du bruger MitID appen på siden "Sådan godkender du med MitID" på MitID.dk.

Alternativer til appen

Der findes flere alternativer til dig, som ikke har mulighed for at bruge appen: En MitID kodeviser og en MitID kodeoplæser. Hvis du ikke har mulighed for at bruge appen, vil MitID kodeviser være et godt alternativ, mens MitID kodeoplæser er beregnet til personer med nedsat syn. 

Du kan vælge, om du vil have MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser sendt med posten eller hente den i borgerservice. Når du har modtaget eller hentet MitID kodeviser eller kodeoplæser, skal den aktiveres, så den tilknyttes dig.

MitID kodeviser

MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, som viser dig en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. MitID kodeviseren er så lille, at du kan have den i dit nøglebundt eller i lommen.

MitID kodeoplæser

MitID kodeoplæser har en stor skærm, der viser dig en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. MitID kodeoplæser kan også læse engangskoden op. Den er beregnet til personer med nedsat syn.

Når du skal have MitID

Når du skal have MitID, kan du klare det hjemmefra. Du skal downloade MitID appen og have et gyldigt pas klar. MitID appen vil guide dig igennem alle trin, som du også kan læse en beskrivelse af på MitID.dk.

Hvis du ikke kan få MitID via MitID.dk

Hvis du ikke kan få MitID via  en af vejledningerne på MitID.dk, kan du få MitID i Borgercenteret. Bestil tid til personligt fremmøde i Borgercenter.

Hjælp til MitID

På MitID.dk finder du kontaktoplysninger til MitID supporten finder du ligeledes på MitID's hjemmeside.

Du kan også bede om hjælp hos nogen, du stoler på. Det kan være et familiemedlem eller en god ven. Bare husk, at du ikke må dele: 

  • dine koder
  • din MitID app, -kodeviser eller -kodeoplæser
  • dit bruger-ID – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.

 Læs mere om MitID på borger.dk eller på MitID.dk