Frederikssund Kommunes logo

Fornyelse af kørekort

Grundet Covid-19 situationen er der lukket for al personlig henvendelse til frontbetjeningen i Borgercenter fra den 9. december 2020 frem til 7. februar 2021.

Der kan dog bestilles tid til fornyelse af kørekort via Callcenteret på 47 35 10 00. 

Orientering om ny forordning

På baggrund af covid-19 har EU vedtaget en midlertidig forordning, der forlænger fristen for fornyelse af kørekort som udløb i perioden 1.3.2020 - 31.8.2020. Det betyder, at indehaverne af disse kørekort automatisk får forlænget gyldigheden via forordningen med 7 måneder. Der skal således ikke udstedes et nyt kort.

Følgende kørekortkategorier forlænges

Gyldighedstiden på følgende kategorier af kørekort, samt beviser som udløber i perioden 1. september 2020 til 31. december 2020 forlænges frem til den 28. februar 2021:

  • Kørekort til kategorierne C1, C1/E, C, C/E, D1, D1/E, D, OG D/E samt kørekort til erhvervsmæssig personbefordring og kørekort, hvorpå der er anført, at indehaveren er godkendt til at drive virksomhed som kørelærer.

Kørekort fornyelse, ændring og tidsbestilling 

Hvis du ønsker du at få udstedt et nyt kørekort, skal du møde personligt op i et kommunalt Borgercenter. Det behøver ikke være din bopælskommune.

Læs mere om ansøgning eller fornyelse af kørekort.

Der skal bruges et foto, ved bestilling af nyt kørekort. I Frederikssund kommune, kan du selv tage billede i vores selvbetjeningsfotoautomat, som står i forhallen på rådhuset, et foto koster kr. 60,-, du vil ikke få billedet udleveret efterfølgende.

Når du skal have kørekort for første gang, skal du henvende dig til en køreskole som vejleder dig om hele forløbet i forhold til ansøgning, undervisning, køreprøve og ansøgning. Det er politiet som afholder køreprøver og afgør sager om f.eks. helbredsspørgsmål.

Læs også

Politiets info om kørekort

Politiets info om AT-kurser (Alkohol- og trafikkurser)

Internationalt kørekort

Kørekort til knallert - knallertbevis

Priser på kørekort