Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Fornyelse af kørekort og pas

Den aktuelle situation med nedlukning af kommunens administration grundet Coronavirus/covid-19 betyder også ændrede regler for fornyelse af kørekort.

Kørekort A og B

For kørekort i kategorien A eller B, der udløber inden 13.4, skal man henvende sig telefonisk til Frederikssund Kommune på 47 35 10 00 og oplyse, at man har brug for fornyelse af sit kørekort.
Frederikssund Kommune vil så udstede et nyt midlertidigt kørekort, som fremsendes via e-boks og kan printes ud eller fremvises via f.eks. telefon. 

Kørekort C og D/E samt erhvervsmæssig befordring:

Hvis gyldighedstiden på et kørekort til følgende kategorier udløber i perioden 1. marts 2020 til 30. april 2020 forlænges gyldighedstiden for disse kategorier frem til den 31. august 2020:

 C1 - C1/E - C - C/E - D1 - D1/E - D - D/E

Det samme gør sig gældende for kørekort til erhvervsmæssig personbefordring. Vær opmærksom på, at forlængelsen udelukkende gælder for kørsel i Danmark og frem til bekendtgørelsen ophæves den 31. august 2020.

Kørekort fornyelse, ændring og tidsbestilling

Hvis du ønsker du at få udstedt et nyt kørekort, skal du møde personligt op i et kommunalt Borgercenter. Det behøver ikke være din bopælskommune.

OBS! Det er pt. ikke muligt at bestille tid til fornyelse af kørekort.

Bestil tid til fornyelse af kørekort.   

Læs mere om ansøgning eller fornyelse af kørekort.

Der skal altid medbringes et foto, ved bestilling af nyt kørekort.

Skal du have udfærdiget en helbredserklæring, skal du medbringe et foto til lægen. I Frederikssund Kommune skal du selv tage billede i fotoautomaten, som står i forhallen på Rådhuset. Det er dit eget ansvar, at billedet lever op til kravene om foto. Et billede koster 60 kr.

Når du skal have kørekort for første gang, skal du henvende dig til en køreskole som vejleder dig om hele forløbet i forhold til ansøgning, undervisning, køreprøve og ansøgning. Det er politiet som afholder køreprøver og afgør sager om f.eks. helbredsspørgsmål.

Læs også

Politiets info om kørekort

Politiets info om AT-kurser (Alkohol- og trafikkurser)

Internationalt kørekort

Kørekort til knallert - knallertbevis

Priser på kørekort