Frederikssund Kommunes logo

Indrejser, genindrejser og udrejser fra Danmark

Indrejser kræver altid personligt fremmøde, hos ICS i København, som hjælper med at søge opholdstilladeler, skattekort, personnummer, kulturelle tiltag, netværksdannelse, forsikringer, banker, fagforeninger, skoler m.m.. 
Internationale tilflyttere skal ansøge om et CPR-nummer online, hvis de ønsker at indrejse i International House Copenhagen.

Genindrejser du til Danmark, fra et ophold i udlandet, skal du møde personligt op i Borgercenteret i Frederikssund. Du skal medbringe legitimation, eks. pas.  Samtlige personer, som genindrejser skal møde personligt op for at blive registreret. Det er ikke muligt at melde indrejse digitalt. Du skal have en fast bolig for at blive tilmeldt i Danmark igen. Er du uden bolig, forbliver du registreret som udrejst fra Danmark.

Udrejse til udlandet

Udrejse fra Danmark til udlandet kan derimod foregå digitalt, også ændring af din adresse i udlandet. Du skal melde udrejse til udlandet, hvis du flytter til udlandet i over seks måneder. Hvis du flytter mellem skandinaviske lande, skal du anmelde din ankomst til din nye bopælskommune, og du skal medbringe legitimation som viser dit statsborgerskab og dit personnummer fra det nordiske fraflytningsland.

Flytning i udlandet til ny adresse

Hvis du skifter adresse i udlandet har du ret, men ikke pligt, til at få den nye udlandsadresse registreret i CPR. Det gør du ved hjælp af løsningen "Anmeld flytning til udlandet". CPR gemmer ikke historik på adresser i udlandet, så har du behov for senere at dokumentere hvilke adresser du har boet på i udlandet, skal du selv gemme de oplysninger.

Læs mere om 

Indrejse til Danmark via International Citizen Service

Én nem og smidig indgang for byens virksomheder og internationale borgere

Fakta om International House