Frederikssund Kommunes logo

Flytning

Frederikssund Kommunes Borgercenter er åbent for henvendelser - dog kun med tidsbestilling.

Når du skal flytte

Når du skal flytte, er der altid en række praktiske ting der skal ordnes. Du skal blandt andet anmelde flytning. Du har pligt til at melde flytning til folkeregisteret senest fem dage efter ændring af adresse. Anmeldelsen skal ske til den kommune du flytter til.

Valg af læge ved flytning

Når du flytter skal du ofte også skifte læge. Hvis der er mere end 15 km. til den læge, du ønsker at benytte, fraskriver du dig rettet til hjemmebesøg i forbindelse med akut opstået sygdom. Dette er en ændring pr. 1. september 2014. Du har heller ikke mulighed for at beholde din tidligere læge, hvis der er mere end 15 km, og lægen i forvejen har lukket for tilgang af nye patienter. Så skal du vælge ny læge, samtidig med du anmelder din flytning digitalt.

Ønsker du at skifte læge i forbindelse med din flytning?

Vær opmærksom på, at det er gratis at skifte læge i forbindelse med en flytning, så længe lægevalget gennemføres i forlængelse af din flytteanmeldelse. Venter du med at foretage dit lægevalg, vil du blive opkrævet et gebyr for lægevalget.

Ønsker du senere at ændre læge, så se lægeskift på borger.dk, hvor du også finder lægeliste og andre behandlere.

Institutioner og skoler ved flytning

Hvis du har børn og skal flytte, er det vigtigt at vide hvilke muligheder du har med hensyn til pasning, skoler og klubber. Læs om børnepasning af børn og om skoler

Alle personer der bor i Danmark er registreret i CPR-registeret. Det ajourføres hver dag med oplysninger fra andre myndigheder, eksempelvis kirkekontorer, Statsforvaltningen eller sociale myndigheder.

Har du brug for hjælp

Husk at du skal bestille tid før du møder op i Borgercenter

Bestil tid til personligt fremmøde i Borgercenter.

Har du ikke MitID kan du bestille tid ved at ringe til kommunens Callcenter på tlf.nr. 47 35 10 00.