Gå til sidens indhold
Frederikssund Kommunes logo

Aktuel drift

Senest opdateret 15.05..2020 kl. 15.29

Information om affald under nedlukningen

En række funktioner i affaldshåndteringen kører lige nu i begrænset drift. I nogle tilfælde er formålet at begrænse risikoen for smitte med Corona virus. I andre tilfælde er årsagen, at opgaven skal løses med færre medarbejdere end normalt, fordi nogle medarbejdere er syge eller er hjemme for at tage sig af børn eller syge familiemedlemmer.

Besøg siden her for at holde dig opdateret om det aktuelle serviceniveau. Siden opdateres løbende. Større ændringer vil også blive offentliggjort som nyheder på kommunens hjemmeside.

Kompost og direkte genbrug igen åben

Det er nu muligt at afhente kompost på genbrugspladserne. Kampagnen er forlænget til og med den 21. juni. Læs Vestforbrændings nyhed om kompost.

Genbrugsbutikken på Skibby genbrugsplads er også åben igen med de sædvanlige åbningstider. Det er således også muligt at aflevere effekter til direkte genbrug på pladserne.

Dagrenovation

Der afhentes dagrenovation på de planlagte tømmedage, men skraldemanden starter tidligere og slutter senere. Vær derfor opmærksom, hvis du normalt skal køre din beholder frem på tømmedagen. 

Vent med at melde manglende tømning til efter klokken 21.

Hvis du lige nu har mere dagrenovation, end du plejer, kan du købe en særlig ekstrasæk i udvalgte supermarkeder. Skraldemanden må nemlig ikke tage andre sække med. Husk også, at du kan frasortere rene emballager af plast, metal, glas og karton og aflevere dem på nærgenbrugsstationen. Så rækker pladsen i spanden lidt længere.

Husk som altid at lægge din dagrenovation i poser og binde for, sådan at skraldemanden ikke udsættes for smitte og anden sundhedsfare. 

Genbrugspladser

For at mindske risiko for smittespredning og undgå lange køer ved genbrugsstationerne anbefaler Vestforbrænding dog, at man kun kører på genbrugsstationen, hvis det er absolut nødvendigt.

Du skal forvente ventetid ved ankomst til pladsen, da biler bliver lukket ind i hold, alt efter hvor meget plads der er på den enkelte genbrugsstation.

Der gælder særlige anvisninger for brug af pladsen for at begrænse risikoen for smitte.

Læs nærmere om adgangsregulering og anvisninger for brug af pladsen.

Aktuelle åbningstider

Åbent alle dage fra klokken 10 - 18. Der er også åbent på helligdage.

Erhverv har forkørselsret. På Frederikssund Genbrugsplads er der indrettet en særlig bane til erhverv. På Jægerspris og Skibby genbrugspladser bliver erhverv sluset udenom køen af portvagten.

Der arbejdes med andre løsninger.

Udbringning og reparation af beholdere

Der bringes kun beholdere ud til nye boliger eller boliger med akutte affaldsproblemer. Småreparationer og mindre ændringer udføres ikke.

Beholderne leveres på onsdage, hvis de er bestilt senest fredag ugen før. 

På grund af nedlukningen er det indtil videre ikke muligt at bestille ændringer af materiel i selvbetjeningsløsningen. Det skyldes, at vi har brug for flere oplysninger for at kunne planlægge udbringningen med et begrænset mandskab til rådighed. Send en mail til affald@frederikssund.dk

Har du defekte beholdere, skal du fortsat melde det i selvbetjeningsløsningen "meld fejl". Undlad for en stund at melde fejl, der ikke er væsentlige for, at beholderne kan benyttes.

Nærgenbrugsstationer

Nærgenbrugsstationer og lignende tømmes løbende men opsyn og oprydning ved stationerne løses kun ad hoc.

Er beholderne overfyldte, skal du som altid tage affaldet med dig hjem igen!

Storskrald

Planlagte storskraldafhentninger i uge 12 blev aflyst. Bestillere, der har oplyst telefonnummer ved bestilling, har fået direkte besked per sms.

Næste almindelige storskraldsrunde er i juni måned. Du skal selv tilmelde dig igen.

Anmeldelser af byggeaffald

Anmeldelser af byggeaffald i bygningsaffald.dk behandles løbende men kan tage lidt længere tid end normalt.

Vejledning per telefon er som udgangspunkt ikke mulig, da medarbejderne arbejder hjemmefra.

Få hjælp til dit affald

Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte vores kundeservice eller benytte vores selvbetjeningsløsninger. 

Selvbetjening - åben 24 timer i døgnet

Kundeservice

Du er også velkommen til at ringe til vores kundeservice på telefon 70 25 70 60. Kundeservice varetages af Vestforbrænding I/S. Kundeservice kan hjælpe med det meste.

Affaldskontoret

Har du et akut affaldsproblem, eller skal du bestille skraldespande til en nyopført bolig, skal du henvende dig direkte til Affaldskontoret på telefon 47 35 10 00 eller affald@frederikssund.dk