Frederikssund Kommunes logo

Nyhedsarkiv for 2021

6. april 2022Flygtninge kan søge Fritidspas til foreningslivet

Folkeoplysningsudvalget har afsat yderligere 200.000 kr. i 2022 til Frederikssund Kommunes Fritidspasordning. Formålet er at sikre penge nok til kontingentstøtte, både til de børn og unge som bor i Frederikssund Kommune, men også til de børn og unge, som kommer til Frederikssund Kommune som flygtninge.
Bordtennisbat og bolde. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

5. april 2022Elever planter helt ny skoleskov

Slangerup skole, afd. Lindegård har i samarbejde med naturvejledere fra Naturstien, Frederikssund designet en skoleskov, som skolen i disse dage planter til i samarbejde med Naturstyrelsen Nordsjælland.
Skud til træer og buske på en lang række. Foto: Frederikssund Kommune.

1. april 2022Kompensation for at huse ukrainske borgere

Byrådet har besluttet at udbetale kompensation til danskere, der huser ukrainske statsborgere på flugt fra krigen i Ukraine. Kompensationen til kost og logi bliver på 150 kroner pr. person pr. døgn.
Ukrainsk flag hejst foran Frederikssund Rådhus. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

1. april 2022Spørgeskema om buslinje 319

Frederikssund Kommune har sammen med Movia startet en spørgeskemaundersøgelse om buslinje 319 mellem Skibby og Vinge Station. Vi håber, du vil bruge fem minutter på at svare på spørgsmålene.
Linje 319 holder foran Vinge Station. Foto: Frederikssund Kommune.

1. april 2022Ansøgningsrunder og events for virksomheder

I den kommende tid er der en række ansøgningsrunder for virksomheder, der ønsker at styrke den grønne omstilling og tiltrække kvalificeret arbejdskraft samt til investeringsstøtteordningen.
Smed svejser et stykke stål. Foto: Frederikssund Kommune.

31. marts 2022Høring om ny lokalplan for boliger i Vinge

Et forslag til lokalplan for et boligområde ved Mekongvej/Dalvejen i Vinge er netop sendt i offentlig høring frem til den 3. maj. Det blev besluttet på byrådsmødet den 30. marts.
Illustration fra lokalplanen af bebyggelsen. Ill.: Frederikssund Kommune.

31. marts 2022Nyt projekt skal forebygge urinvejsinfektioner

Urinvejsinfektioner er en hyppig årsag til indlæggelse blandt ældre, ligesom der gives meget antibiotika for at forhindre eller helbrede. Det vil Frederikssund Kommune nu ændre i samarbejde med Herlev og Gentofte Hospital og et nyt forskningsprojekt.
Medarbejdere fra sundheds- og omsorgsområdet samlet til seminar om forebyggelse af urinvejsinfektioner. Foto: Frederikssund Kommune.

31. marts 2022Columbus’ sæson udskudt

Normalt sejler færgen M/F Columbus mellem Kulhuse og Sølager fra den 1. april hvert år. Men et større reparationsarbejde udsætter sæsonstarten i år.
Færgen Columbus ved færgelejet i Kulhuse. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

29. marts 2022Café Danner åbner sommersæsonen

Café Danner er caféen i historiske rammer ved Jægerspris Slot. Fra den 9. april åbnes der for sommersæsonens madservering.
Indgangen til Café Danner i solskin. Foto: Frederikssund Kommune.