Frederikssund Kommunes logo

Afgørelse om at der ikke skal udføres miljøvurdering (VVM) af 3 planlagte projekter om opgradering og oprensning af eksisterende bassinanlæg i Sillebro Ådal

Afgørelse | Miljø | 3600 Frederikssund

Frederikssund Kommune har i henhold til §21 i Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af projekter udført miljøscreeninger af projekter der omhandler oprensning og udvidelse af 3 eksisterende bassinanlæg til rensning og forsinkelse af tag- og overfladevand i Frederikssund by.

Projektet vedrører opgradering og oprensning af bassinerne kaldet B323, B327 og B344 før udledning til Sillebro Å, via udløb kaldet 323U, 327U og 344U. Bassinerne er beliggende i Sillebro Ådal i Frederikssund Kommune.

Bassinerne skal opgraderes og oprenses så de bedre kan leve op til de krav der i dag stilles til våde regnvandsbassiner, som skal kunne rense tag- og overfladevand før udledning til recipient. Det betyder, at bassinerne efter projektet er gennemført, forventes at rense vandet bedre end før.

Screeningerne

Screeningerne er udført i forhold til de kriterier som fremgår af lovens bilag 6, samt i forhold til lovens brede miljøbegreb. Selve screeningen og detaljerede oplysninger om projektet, og om baggrund for afgørelsen kan ses nedenfor:

Konklusionen på screeningerne er, at opgradering, oprensning og fortsat drift af bassinerne ikke indebærer at der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering.

Dette er begrundet i at screeningerne har vist, at bassinerne og tilhørende udledninger:

  • Omfatter et meget begrænset areal,
  • Ikke påvirker et udpeget naturbeskyttelsesområde væsentligt,
  • Ikke medfører en væsentlig påvirkning af miljøet herunder bl.a. arter omfattet af Habitatbekendtgørelsen, Natura2000 områder, grundvand, områder omfattet af indsatsbekendtgørelsen
  • Bassinerne opgraderes og oprenses netop med det formål at reducere og forebygge hydraulisk og miljømæssig påvirkning af vandmiljøet og omgivende natur.

Klagevejledning i forhold til afgørelse efter Lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer

Kommunens afgørelse om at, at der ikke skal laves miljøvurdering af bassinopgraderingerne og af oprensningen, kan påklages inden 4 uger fra den dag screeningsafgørelsen annonceres på kommunens hjemmeside. Det vil sige 4 uger fra den 15.5.2025.

Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.

Klageberettigede er enhver der har en individuel interesse i sagen, samt de i Miljøbeskyttelseslovens § § 98-100 nævnte interesseorganisationer i det omfang, at de er klageberettigede i den konkrete sag.

En klage skal ske via Klageportalen som findes på Nævnenes hus hjemmeside. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Det koster 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder at klage.

Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer udenom Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det.

Afgørelsen kan indbringes for domstolene som civilretsligt søgsmål. Sagen skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt.

Aktindsigt

I henhold til § 9, Forvaltningsloven (LBK nr. 433 af 22.04-2014) kan der gives aktindsigt i sagen. En anmodning om aktindsigt skal indsendes til Frederikssund Kommune, By og Landskab.