
Kantinens formelle personalemøde
Høring om budgetforslag 2026
Høringssvar 49
Områder: Økonomiudvalget inkl. tværgående
Irene, Irene Nielsen
Modtaget: 08. september 2025 kl. 11:13
Vedrørende forslag om fast lukkedag i kantinen
Kantinen ønsker hermed at udtrykke bekymring i forhold til det fremsatte forslag om at indføre en fast lukkedag.
1. Produktionspres og arbejdsvilkår
Kantinen forudser at mængden af mad der skal produceres til både medarbejderfrokost og mødeforplejning ikke vil ændre sig væsentligt selvom der indføres en fast lukkedag. Hvis arrangementer der i dag afholdes om fredagen fortsat blive afholdt om fredagen, vil det medføre at forplejningen skulle sendes ud i byen hvor ved at kantinen vil miste indtægt og de afdelinger der afholder arrangementerne vil skulle betale mere for maden. Kantinen forudser derfor at de fleste afdelinger i stedet vil rykke deres arrangementer til mandag -torsdag, hvorved presset på kantineproduktionen disse dage vil øges. I praksis kan det betyde, at personalet skal arbejde hurtigere og i længere tid – helt op til 9 timer på de øvrige dage.
2. Konsekvenser for mandagsdrift
I dag forbereder kantinen mad til mandag allerede om fredagen, da råvarer først leveres mandag morgen. Med en fast lukkedag om fredagen vil det ikke være muligt at lave de samme forberedelser, fordi mange fødevarer ikke kan opbevares i tre døgn. Det kan betyde, at der ikke kan serveres varm mad om mandagen, f.eks. i Slangerup.
3. Kvalitet og motivation
Kantinen ønsker at levere lækker og varieret mad af høj kvalitet til kollegaerne. En fast lukkedag vil efter vores vurdering reducere denne kvalitet og samtidig gå imod den motivation, vi har for at skabe gode rammer om arbejdsdagen.
4. Attraktiv arbejdsplads
Frederikssund Kommune ønsker at være en attraktiv arbejdsplads. Kantinen finder det vanskeligt at se, hvordan en fast lukkedag bidrager til dette mål, da det kan opleves som en forringelse af medarbejdernes velfærdstilbud.
Kantinen ønsker hermed at udtrykke bekymring i forhold til det fremsatte forslag om at indføre en fast lukkedag.
1. Produktionspres og arbejdsvilkår
Kantinen forudser at mængden af mad der skal produceres til både medarbejderfrokost og mødeforplejning ikke vil ændre sig væsentligt selvom der indføres en fast lukkedag. Hvis arrangementer der i dag afholdes om fredagen fortsat blive afholdt om fredagen, vil det medføre at forplejningen skulle sendes ud i byen hvor ved at kantinen vil miste indtægt og de afdelinger der afholder arrangementerne vil skulle betale mere for maden. Kantinen forudser derfor at de fleste afdelinger i stedet vil rykke deres arrangementer til mandag -torsdag, hvorved presset på kantineproduktionen disse dage vil øges. I praksis kan det betyde, at personalet skal arbejde hurtigere og i længere tid – helt op til 9 timer på de øvrige dage.
2. Konsekvenser for mandagsdrift
I dag forbereder kantinen mad til mandag allerede om fredagen, da råvarer først leveres mandag morgen. Med en fast lukkedag om fredagen vil det ikke være muligt at lave de samme forberedelser, fordi mange fødevarer ikke kan opbevares i tre døgn. Det kan betyde, at der ikke kan serveres varm mad om mandagen, f.eks. i Slangerup.
3. Kvalitet og motivation
Kantinen ønsker at levere lækker og varieret mad af høj kvalitet til kollegaerne. En fast lukkedag vil efter vores vurdering reducere denne kvalitet og samtidig gå imod den motivation, vi har for at skabe gode rammer om arbejdsdagen.
4. Attraktiv arbejdsplads
Frederikssund Kommune ønsker at være en attraktiv arbejdsplads. Kantinen finder det vanskeligt at se, hvordan en fast lukkedag bidrager til dette mål, da det kan opleves som en forringelse af medarbejdernes velfærdstilbud.