Frederikssund Kommunes logo

Nyhedsarkiv for 2022

30. september 2022Kommunen søger om frisættelse på folkeskoleområdet

Alle kommuner i Danmark kan søge om frisættelse for lovgivningen på et af tre velfærdsområder. Byrådet i Frederikssund Kommune har besluttet at søge om frisættelse på folkeskoleområdet som første prioritet, og på ældreområdet som anden prioritet.
Elever til undervisning. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

30. september 2022Invitation til Erhvervskonference 2022

I 2022 er Frederikssund Kommune igen klar med en Erhvervskonference for kommunens virksomheder. Der er et spækket program, som byder på oplæg om både grøn omstilling og arbejdskraft – med god plads til netværk.
Person svejser.

30. september 2022Fjernvarme på vej til Vinge, St. Rørbæk og Strandvangen

På byrådsmødet onsdag den 28. september blev I/S Vestforbrændings projekt til varmeforsyning af Vinge, St. Rørbæk, Strandvangen med mere godkendt. Dermed er der nu fjernvarme i sigte i disse to byer samt i et hjørne af den sydlige del af Frederikssund.
Kortudsnit over fjernvarme i Vinge. Grafik fra I/S Vestforbrændings projektforslag.

28. september 2022Fiskeri i efterårsferien for hele familien

For børnefamilier er skolernes efterårsferie en oplagt mulighed, for at opleve naturens “efterårsmagi” på nærmeste hold ved Grønlien Sø – med en fiskestang i hånden.
Dreng og pige med fiskestang og fanget fisk. Foto: Fishing Zealand.

27. september 2022Naturpleje ved Kignæs Havn

Opdateret: Arbejdet er udsat indtil videre på grund af regn.

Frederikssund Kommune vil udføre naturpleje på det tilgroede strandengsareal ved Kignæs Havn. Naturplejen vil bestå i, at en skovningsmaskine fælder og bortkører alt træ- og buskopvækst på arealet.
Oversigtsbillede af området ved Kignæs Havn, hvor det omtalte areal er markeret. Grafik: Frederikssund Kommune.

26. september 2022Reboot er det nye mødested

Tidligere på måneden blev et nyt mødested for psykisk sårbare borgere officielt åbent på Parkvej i Jægerspris. Stedet skal skabe mulighed for samvær, fællesskab og aktiviteter for brugerne.
Formanden for Social og sundhed, Anne Sofie Uhrskov (V) klipper den røde snor ved indvielsen. Også borgmester Tina Tving Stauning (A) og medlem af Social og sundhed Majbritt Møller Nielsen (D) deltog ved åbningen. Foto: Frederikssund Kommune.

23. september 2022Columbus blev fejret

Flere hundrede mennesker var mødt frem på havnen i Kulhuse fredag den 23. september for at fejre færgen Columbus 75-års fødselsdag.
M/F Columbus. Foto: Frederikssund Kommune.

20. september 2022Lokalplan for nye boliger i Vinge i høring

På et areal sydvest for Fællesmagasinet i Vinge skal der opføres et andelsboligfællesskab samt rækkehuse. Lokalplanen er nu i høring indtil den 24. oktober.
Skitse over lokalplanområdet.