Frederikssund Kommunes logo

Nyhedsarkiv for 2022

21. december 2023Forberedelserne er gjort – nu venter vi på vind og vand

Frederiksborg Brand og Redning, Novafos og Frederikssund Kommune har de seneste dage arbejdet intenst for at minimere følgevirkningerne af den storm og højvande, der ventes at ramme torsdag og fredag. Nu er forberedelserne gjort og beredskabet er klar til uvejret.
Udsigt over fjorden over en watertube. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

21. december 2023Novafos opsætter to mobilpumper

Novafos tager nu forholdsregler for at forhindre opstuvning af regnvand i Frederikssund midtby. Samtidig sættes der spærring på Sillebro Å.
Strandvej i Frederikssund med vandet piskende ind over. Foto: Kenneth Jensen.

21. december 2023Status på watertubes

Onsdag den 20. december udlagde beredskabet watertubes en række steder i Frederikssund Kommune. Arbejdet fortsætter torsdag den 21. december med at fylde dem op med vand.
Watertube på Færgevej i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen

21. december 2023Ekstra sikring af havn og midtby

Krisestaben har torsdag morgen besluttet at iværksætte arbejdet med bygning af et dige af sandsække ved Nordre Pakhusvewj i Frederikssund.
Kort over vandstand og diger ved Nordre Pakhusvej i Frederikssund. Grafik: Frederikssund Kommune.

20. december 2023Watertubes – flere veje berøres

Arbejdet med udlægning af watertubes forskellige steder i Frederikssund er i fuld gang. I den forbindelse lukkes Færgevej fra kl. 16 onsdag helt på strækningen fra Jenriksvej til J.F. Willumsensvej. Også Strandvej vil som varslet blive lukket pga. udlægningen af watertubes.
Arbejdet med udlæggelse af watertubes er i fuld gang i de sidste timer med dagslys. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

20. december 2023Evakuering af borgere

Frederikssund Kommunes døgnpleje kontakter alle brugere af døgnplejen i de områder, der er i risiko for at blive oversvømmet med henblik på at afklare deres situation og deres evt. brug for hjælp.
Strandvej med vandet piskende ind over. Foto: Frederikssund Kommune,  Kenneth Jensen