Frederikssund Kommunes logo

Nyhedsarkiv for januar 2023

31. januar 2023Lokale og Anlægsfonden giver millionstøtte til Maritimt Center i Frederikssund

Frederikssund Kommune har i over et år samarbejdet med lokale foreninger og Lokale og Anlægsfonden om at konkretisere visionerne for nye rammer for det maritime liv på Frederikssund Lystbådehavn. Det arbejde kaster nu en imponerende bevilling på 15 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden af sig til støtte til det samlede visionsprojekt.
Visualisering af Maritimt Center med bygninger og lystbådepladser. Visualisering: Frederikssund Kommune.

30. januar 2023Skolepatruljer blev forkælet

Hvert år i uge 5 bliver der sat fokus på det vigtige arbejde landets skolepatruljer udfører. På Fjordlandsskolen afd. Skibby blev skolepatruljen blandt andet forkælet med boller og varm chokolade, mens de voksne tog tjansen i fodgængerfeltet.
Dagens skolepatrulje fik besøg af blandt andre borgmester Tina Tving Stauning. Foto: Frederikssund Kommune.

30. januar 2023Højagergaard laver borgmestergaver

Når borgmesteren eller Byrådet skal repræsentere kommunen - og i den forbindelse medbringe en gave, vil det fremover være gaver produceret på AKU-center Højagergaard ved Slangerup.
Tre borgmestergaver på et bord. Foto: Frederikssund Kommune.

24. januar 2023Staten støtter kystbeskyttelse i Hyllingeriis

Statens pulje til kystbeskyttelse har givet tilsagn om næsten 2,1 mio. kr. til et kystbeskyttelsesprojekt ved Hyllingeriis. I alt er 150 mio. kr. delt ud på landsplan til kystbeskyttelse.
Oversvømmelse ved Hyllingeriis. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

24. januar 2023Analyse af detailhandlen i Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune har igangsat en analyse af detailhandlen i hele kommunen. Analysen skal give et samlet overblik over butikkerne i Frederikssund Kommune og være med til at sikre, at detailhandlen også i fremtiden er attraktiv for både kunder og handelsdrivende.
Lommeregner, kuglepen og regneark. Foto: Colourbox.

23. januar 2023FGU slog dørene op

FGU Nordsjællands afdeling i Skibby holdt forleden åbent hus for unge uddannelsessøgende, for at vise hvor mange muligheder institutionen kan tilbyde.
To fade med kager produceret af skolens elever. Foto: Frederikssund Kommune.

18. januar 2023Genmæle i sag om fødsel

Flere medier omtaler i disse dage en sag, hvor Frederikssund Kommune angiveligt skulle have bedt et hospital om at igangsætte en fødsel, så fjernelsen af et barn kunne ske inden juleferien. I nedenstående kommenterer Frederikssund Kommune på sagen.
Rådhusets hovedindgang. Foto: Frederikssund Kommune.

12. januar 2023Kronprins Frederiks Bro skal renoveres

I marts og april skal Vejdirektoratet i gang med en større renovering af Kronprins Frederiks Bro. Det betyder lukning af kørebanerne på broen i seks uger, og kun cyklister og fodgængere kan benytte broen, mens arbejdet står på.
Biltrafik på Kronprins Frederiks Bro. Foto: Vejdirektoratet.

12. januar 2023Studerende viser forslag til nye byrum i Frederikssund

En gruppe studerende i landskabsarkitektur ved Københavns Universitet har i længere tid arbejdet med nye byrum for Frederikssund bymidte. Resultatet af deres anstrengelser skal nu vises frem ved en udstilling i Jernbanegade i Frederikssund den 19. januar.
Frederikssund bymidte set fra luften. Foto: Frederikssund Kommune.