Frederikssund Kommunes logo
7. september 2022

Pas på skolepatruljerne

Når skolepatruljen stiller sig ud til skolevejen for at hjælpe andre sikkert i skole, er der nogle trafikanter, som ikke viser hensyn og dermed gør elevernes arbejde utrygt. Det er i løbet af de sidste par år dokumenteret i flere undersøgelser, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag.

Ubehagelige oplevelser

I 2019 fortalte 4 ud af 10 skolepatruljeelever, at de har haft ubehagelige oplevelser med trafikanter, og knap 3 ud af 10 skolepatruljeelever har oplevet en farlig situation. Det kunne for eksempel være, at en trafikant er kørt for tæt på, eller at skolepatruljeeleven i sjældnere tilfælde er blevet ramt af en cyklist eller bil.

Derfor vil Frederikssund Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring med kampagnen ”Pas på skolepatruljen” minde bilisterne om, at de skal vise hensyn, når de møder en skolepatrulje på deres vej. Kampagnen vil være synlig på vejene i uge 36 – 38.

Det er meningsfuldt

I den tidligere nævnte undersøgelse fra 2019 blandt flere end 2.800 skolepatruljeelever føler langt de fleste elever dog, at arbejdet er meningsfuldt, og at det ansvar, som de har, er personligt udviklende. Så det er vigtigt at fremhæve, at eleverne generelt er meget glade for at stå skolepatrulje.

- Eleverne, som står skolepatrulje, er heldigvis overvejende glade og trygge ved arbejdet i langt de fleste tilfælde, og de mærker generelt opbakning fra både store og små, der krydser vejen. Kampagnen ”Pas på skolepatruljen” skal dog minde de morgentravle danskere om at finde tålmodigheden frem, mens skolepatruljen arbejder, siger Liv Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Skolepatrulje hjælper cyklist over vejen. Foto: Rådet for sikker trafik.Skolepatrulje hjælper cyklist over vejen.

Foto: Rådet for sikker trafik.