Frederikssund Kommunes logo
6. september 2022

Dialogaften i socialpsykiatrien

Socialpsykiatrien i Frederikssund Kommune inviterer til dialogaften for pårørende og andre interesserede om temaet stigmatisering – at blive udsat for fordomme og forskelsbehandling på baggrund af psykisk sygdom/lidelser. 

Arrangementet holdes:

Den 26. september kl. 19-21 i Livskilden, Kilde Allé 9, 3600 Frederikssund.

Taler åbent om det

Heidi Horst Bostrøm, som til daglig arbejder i Ballerup som recovery-mentor og er medlem af bestyrelsen i lokalafdelingen SIND  Frederikssund-Egedal, vil tage udgangspunkt i bogen “Dømt på forhånd” (Psykiatrifonden). Heidi fortæller åbent om sine egne levede erfaringer med stigmatisering og selvstigmatisering.

Hun brænder for at forhindre selvstigmatisering og usikkerhed ved at tale åbent om, hvor meget det kan fylde i dagligdagen. Ved at få mulighed for at ”dele og hele” går man ikke alene med sine oplevelser, og det kan fremme følelsen af handlekraft og kampgejst.

Heidi kommer ind på strategier til at bevare sin værdighed og opbygge styrke til at forebygge, håndtere og sige fra overfor stigmatisering, som man risikerer at blive udsat for på sin vej rundt i systemet i mødet med andre og i samfundet generelt.

Der vil være mulighed for dialog og debat om, på hvilke måder man som pårørende og fagprofessionelle kan agere, så man forebygger og handler på stigma og selvstigmatisering.