Frederikssund Kommunes logo
19. september 2022

Covid vaccinationer i gang igen

Sundhedsmyndighederne har sat gang i endnu en vaccineindsats mod covid-19, så vi trygt kan gå vinteren i møde. I første omgang vaccineres ældre borgere.

Fra den 20. september bliver alle kommunens ældre på omsorgscentre og på Rehabiliteringsafdelingen, samt ældre over 85 år på botilbud med særligt sårbare borgere tilbudt vaccinen mod covid-19.

Alle borgere over 85 år i eget hjem kan blive vaccineret fra den 15. september, og skal blot bestille tid eller møde op på et af regionens vaccinationscentre. Alle borgere over 85 år skulle allerede nu have modtaget brev om, at de bliver tilbudt endnu et stik.

Fra den 1. oktober kan alle over 50 år samt de øvrige målgrupper blive vaccineret. På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over målgrupperne for covid-19 vaccination.

Hvor kan du blive vaccineret?

Region Hovedstaden har i øjeblikket ikke oprettet et vaccinationscenter i Frederikssund Kommune, men der er nogle læger, der tilbyder vaccination. Der er et vaccinationscenter i Hillerød og i Skovlunde, og på Sundhedsstyrelsens hjemmeside er der en oversigt over, hvor du kan blive vaccineret.

Hjælp til tidsbestilling

Har du brug for hjælp til at bestille tid, se, ændre eller afbestille din tid kan du kontakte Region Hovedstaden på telefon 38 66 00 00. Bookingtelefonen har åbent alle dage fra klokken 8.00 til 16.00.

Hjælp fra ledsager

Har du brug for en ledsager, kan Røde Kors hjælpe. Det kan du læse mere om på deres hjemmeside.

Covid-19, influenza og pneumokokker

Sundhedsstyrelsen har i år besluttet at lave en samlet vaccinationsindsats mod både covid-19, influenza og pneumokokker. Der er forskellige målgrupper for vaccinerne og det anbefales derfor, at man orienterer sig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.