Frederikssund Kommunes logo
2. september 2022

Alle Børn Cykler. Gør dine børn også?

Frederikssund Kommune og Cyklistforbundet opfordrer forældre til at støtte op om deres børns cykling, når kampagnen Alle Børn Cykler kører i perioden den 5.-18. september. Lige nu er der 1728 børn tilmeldt fra fem forskellige skoler i kommunen. Kampagnens konkurrence handler om, hvilken klasse, der får flest elever til at cykle til skole flest gange i kampagneperioden. Og i år er der en ekstra motivation til eleverne i Frederikssund Kommune, idet de lokale virksomheder Hansen Is og SuperBrugsen i Slangerup velvilligt donerer præmier i form af is og kagemand, til de tre klasser, der har flest cykeldage.

Flere cyklister i Frederikssund Kommune

- Lige nu har vi 1.728 elever tilmeldt kampagnen, hvilket placerer os på en 11. plads blandt flest tilmeldte elever i kommunerne lige nu. Men vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere med, siger cykelansvarlig Sofie Caspersen fra Vej og Trafik i Frederikssund Kommune.

Hun fortæller endvidere, at Frederikssund Kommune ca. hvert andet år gennemfører en undersøgelse af børns transport til skole. De undersøgelser har vist, at andelen af børn, der cyklede til skole i 2017 og 2018 lå på henholdsvis 33 % og 34 %. I 2021 var dette steget lidt til 35 %, hvilket stadig er lidt under landsgennemsnittet på 38 %. Derfor vil Frederikssund Kommunes kommende mobilitetsplan sætte et højere mål for dette.

Vigtigt at cykle

- Det er virkelig vigtigt af mange årsager, at børn cykler til skole og fritidsaktiviteter. Det er sundt og det giver dem også en stor frihed, at de kan transportere sig selv, siger vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod og tilføjer:

- Forældrene kan f.eks. hjælpe deres børn til at blive glade cyklister ved at vise det gode eksempel; altså ved at cykle selv. Men de kan også sørge for at cykeludstyret er i orden – at cyklen er i orden og pumpet, så det er en god oplevelse for barnet at cykle. Og så kan de lave en fast aftale med børnene om, at de skal cykle som en del af Alle Børn Cykler kampagnen.

kampagnens hjemmeside kan du få et overblik over, hvilke skoler og klasser, der deltager.

På kampagnens hjemmeside kan man i løbet af kampagnen også se, hvor mange cykeldage, der bliver indmeldt fra de forskellige klasser.

Alle Børn Cykler-tegning. Grafik: Cyklistforbundet.Kampagnegrafik, Cyklistforbundet.