Frederikssund Kommunes logo
14. november 2022

Mobilitetsplan 2023 – 2026 i høring

Frederikssund Kommune har en målsætning om at være CO2-neutral senest i 2045. Derfor fokuserer mobilitetsplanen på sammenhængende grønne transportsystemer og en mere bæredygtig indretning af vores byer. Handlemønstre skal ændres, og der skal fokuseres på en grøn omstilling af vores transportvaner. 

28 % af de samlede danske udledninger i 2019 stammer fra transport, og mængden af trafik forventes at stige i de kommende år. I Frederikssund Kommune er det især personbilerne, der fylder i klimaregnskabet, hvor de i 2019 udgjorde ca. 60 % af CO2-udledningen fra transportsektoren.

Mobilitetsplan 2023-2026 sætter rammerne for de kommende års indsatser for at reducere transportsektorens klimapåvirkning i Frederikssund Kommune. Herudover skal planen bidrage til at udvikle den bæredygtige mobilitet i kommunen til gavn for borgere, foreninger og det lokale erhvervsliv. 

Giv dit høringssvar

På vores hjemmeside under høringer finder du link til selve planen og tilhørende bilag, og det er også her, du kan afgive et høringssvar frem til 16. december.

Borgermøde aflyst

Et planlagt borgermøde om mobilitetsplanen er aflyst på grund af for få tilmeldte. Har du gode input eller bemærkninger til planen så brug linket til høringen ovenfor.

Har du spørgsmål til planen, er du meget velkommen til at kontakte Birte Norman i Vej og Trafik.

Se oversigt over kontakt til vores fagcentre.