Frederikssund Kommunes logo
3. maj 2022

Velkommen til Fjordstien - Selsøruten

Den 7. maj kl. 12 åbner den udvidede del af Fjordstien og giver adgang til endnu mere smuk natur og dyreliv.

Borgmester Tina Tving Stauning (A) klipper snoren til den udvidede etape af Fjordstien i Selsøområdet og alle er velkomne til at komme og tage stien i brug.

Med udvidelsen får gående og på nogle strækninger også cyklister adgang til landskabet og kommer tættere på det fantastiske fugle- og dyreliv. Der er både udsigt til vådområder og Selsø Sø samt adgang til Skrivernæbbet, Møllekrogen og Sønderby. 

Det har gennem mange årtier været et ønske for både borgere og politikere i Frederikssund Kommune, at Fjordstien blev udvidet med mulighed for at gå gennem den smukke natur samt at skabe en sikker vej til Sønderby og videre ad Fjordstien.

- Det glæder mig meget, at vi nu kan åbne udvidelsen og det sidste stykke af Fjordstien. Det har været et ønske længe at forbinde Sønderby og Selsø, og nu er vi endelig kommet i mål. Vi er så heldige i Frederikssund Kommune, at vi har utrolig meget smuk og unik natur rundt om os. Nu får vi og kommunens mange gæster endnu bedre mulighed for at nyde den. Det nye stykke af Fjordstien bringer os endnu tættere på naturen, siger borgmester Tina Tving Stauning.

Stien er etableret i et samarbejde mellem Selsø-Lindholm Gods, Frederikssund Kommune og Nationalpark Skjoldungernes Land med et fælles ønske om at gøre naturen tilgængelig og beskytte fuglelivet.

Åbningen:

Fjordstien åbner lørdag den 7. maj kl. 12. Vi mødes foran Herregårdsmuseet Selsø Slot, Selsøvej 30A. Parkering ved Selsø Kirke, Selsøvej 28. Der vil være et par korte taler, hvorefter snoren klippes og stien er åben.

Når snoren er klippet kan man prøve den nye sti, og har man lyst, kan man enten starte eller slutte turen med et besøg på Herregårdsmuseet Selsø Slot, hvor både museet og cafeen har åbnet dørene for denne sæson.

Låger ind til udvidelsen af Fjordstien. Foto: Nationalpark Skjoldungernes Land.Udvidelsen af Fjordstien begynder at tage form. Der er sat klaplåger op, skilte kommer snart fra tryk og inden længe er der slået et spor, så stien bliver tydelig. Lørdag den 7. maj åbner den udvidede del af stien.

Foto: Nationalpark Skjoldungernes Land