Frederikssund Kommunes logo
1. juli 2022

Kommunale repræsentanter valgt til LAG Fjordlandet

Til den stiftende generalforsamling blev vedtægterne godkendt efterfulgt af valg til bestyrelsen. Der var rift om pladserne med kampvalg til alle pladser, lige fra forperson til suppleanter. Den nye bestyrelse repræsenterer virksomheder, borgere og foreninger bredt, lige som flere lokalområder fra begge kommuner er repræsenteret. Til bestyrelsen udpeges også offentlige repræsentanter, og med mandagens kommunalbestyrelsesmøde i Lejre Kommune har begge kommuner nu foretaget udpegning til bestyrelsen.

Ved byrådsmødet den 22. juni i Frederikssund blev de kommunalpolitiske repræsentanter for Frederikssund Kommune valgt til LAG Fjordlandets bestyrelse. Michael Tøgersen (V) blev valgt for årene 2022-2024 og Lars Jepsen (A) for årene 2025-2027.

- Det er en sand fornøjelse, at blive valgt til LAG Fjordlandets bestyrelse. Jeg ser frem til også på denne front at være med til at udvikle vores skønne lokalområde i et bredt samarbejde, der går på tværs af kommunegrænsen med Lejre - til gavn for borgere og foreninger såvel som erhvervsliv, fortæller Michael Tøgersen (V).

Lars Jepsen (A) er enig heri og ser mange muligheder:

- Frederikssund Kommune har stærke borgere, foreninger og virksomheder. LAG Fjordlandet kan give ildsjæle mulighed for støtte til udvikling af deres lokalområde, og det er mig en glæde, at blive en del af dette arbejde, fortæller han.

Mandag den 27. juni fulgte kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune trop, og udpegede Klaus Kristiansen (V), som var indstillet af Udvalget for Erhverv, Klima & Lokal udvikling.

Klaus Kristiansen (V) udtaler:

- Med den nye LAG Fjordlandet bygges der oven på de rigtig gode samarbejder i form af Nationalpark Skjoldungernes Land, ROMU og Destination Fjordlandet, som i forvejen eksisterer mellem Lejre og Frederikssund Kommuner. Det giver mulighed for endnu stærkere synergier og lokal udvikling, ikke mindst i forhold til Hornsherred som en samlet halvø. Jeg ser frem til at bære de erfaringer med LAG-arbejdet med mig, som jeg har opbygget i regi af LAG Midt-Nordvestsjælland, særligt i forhold til vores første store opgave i den nye bestyrelse – at få lavet en rigtig god udviklingsstrategi.

Deltagere samlet til generalforsamling i LAG-fjordlandet. Foto: Frederikssund Kommune.Deltagere samlet til generalforsamling i LAG-fjordlandet.

Foto: Frederikssund Kommune.