Frederikssund Kommunes logo
28. august 2022

Prisfest i foreningslivet

Det er Folkeoplysningsudvalget, der hvert år uddeler priser til dygtige sportsfolk og engagerede frivillige ved den årlige prisfest, der dog ikke kunne holdes i 2021 pga. corona. Denne gang var der føjet et nyt element til begivenheden, idet en række idrætsforeninger og klubber stillede op, så interesserede kunne prøve kræfter med forskellige sportsgrene.

Det forklarede formanden for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen (A), da han bød velkommen til de fremmødte idrætsfolk og frivillige fra foreningslivet i Frederikssund:

- I udvalget har vi i år valgt at prøve noget nyt: At kombinere prisfesten med at holde åbent hus, og byde indenfor til en slags levende udgave af vores katalog, Aktiv Fritid. Det er et forsøg; det første spæde skridt, som vi vil evaluere i udvalget – og forhåbentlig kunne udvide i de kommende år til en slags foreningsmesse. En dag, hvor mange flere af I 175 foreninger og aftenskoler, som er med i Aktiv Fritid i år, forhåbentlig har lyst til at deltage, og vise hvad I kan, sagde Kenneth Jensen blandt andet til de fremmødte, inden han fortsatte med uddelingen af årets Leder-, Idræts- og Fritidspris.

Og prisen går til…

Herefter blev de tre priser uddelt.

Lederprisen gik til Claus Halberg, Slangerup dartklub

Claus Halberg har som formand for Slangerup Dartklub været den primære drivkraft i at etablere og udvikle klubben til at blive Danmarks klart største Dartklub. Alt dette er sket inden for 4 år. Claus er en visionær foreningsleder som evner at nytænke og rekruttere medlemmer, der ellers ikke ville være en del af foreningslivet. I bestyrelsesregi er det en fornøjelse at arbejde sammen med ham, da der er en høj grad af involvering og uddelegering af ansvar til fællesskabet og den enkelte. Rejsen fra ny klub til i dag med over 35 baner og 140 medlemmer har været imponerende, og Claus er i den grad gået foran, hedder det blandt andet i indstillingen.

Idrætsprisen gik til René Andersen, Frederikssund Skytteforening IF 1864

Den 14. august 2021 stillede René Andersen op til DM for veteraner, i ”60 liggende”, en skydedisciplin i DSU. René vandt guldmedalje med 613,3 point. René skyder salonriffel kaliber 22 og er Dansk Mester i sin aldersklasse. René er selvstændig erhvervsdrivende. Han har ikke en landstræner og en masse store sponsorer i ryggen. Så al træning og konkurrencer er efter arbejdstid og betalt af egen lomme. Efter en lang og hård dag på stilladset er det hjem og på skydebanen. Der bliver brugt ca. 20 timer i snit om ugen på skydning. Disciplin, ro og evnen til at lukke alt ude er altafgørende for en god skydning, står der i indstillingen.

René Andersen kunne ikke selv være til stede for at modtage idrætsprisen, da han netop denne dag deltog i superfinalen ved DM.

Fra venstre Alice Linning, næstformand i Folkeoplysningsudvalget, Bjarne Binder, Elias Hold Mørkenborg, Kenneth Jensen, formand for Folkeoplysningsudvalget. Foto: Frederikssund Kommune.Fra venstre Alice Linning, næstformand i Folkeoplysningsudvalget, Bjarne Binder, Elias Hold Mørkenborg og Kenneth Jensen, formand for Folkeoplysningsudvalget. 

- René er utroligt stolt over at modtage prisen. Det er fantastisk, at nogen sætter pris på det, vi laver. Vi er meget beærede over at modtage prisen på Renés vegne, sagde Bjarne Binder, som sammen med Elias Hold Mørkenborg modtog prisen på vegne af vinderen.

Fritidsprisen gik til Erik Ejegod gruppe, Det Danske Spejderkorps

Lederne i Erik Ejegod gruppe har under restriktionerne med COVID 19 taget gode tiltag for at spejderne fortsat har bevaret tilknytningen til gruppen og ikke mindst deres venner i gruppen. Et flot tiltag, som skabte synlighed i kommunen, i omverdenen og i medierne. De inviterede spejderne til fællessang hver for sig. Mange spejdere var samlet rundt om ni lejrbål i grupper på fem til syv spejdere og ledere. Der deltog 40 spejdere og 10 ledere denne aften. Der blev skabt en hyggelig aften i fællesskabets tegn – i bedste spejderstil. De var alle stolte over omtalen i medier og aftenen blev en succes med mange sange, hedder det blandt andet i indstillingen.

Fra venstre: Vinder af Lederprisen Claus Halberg, Slangerup Dartklub, og vindere af Fritidsprisen Erik Ejegod Gruppe, Det danske spejderkorps, Kenneth Jensen, formand for Folkeoplysningsudvalget. Foto: Frederikssund Kommune.Fra venstre: Vinder af Lederprisen Claus Halberg, Slangerup Dartklub, og vindere af Fritidsprisen Erik Ejegod Gruppe, Det danske spejderkorps, Kenneth Jensen, formand for Folkeoplysningsudvalget. 

Lederprisen og Idrætsprisen er på hver 5.000 kr., mens Fritidsprisen er på 15.000 kr. Og de 15.000 kr. falder på et tørt sted hos spejderne.

- Som spejdere har vi masser af materiel bl.a. telte, som løbende skal udskiftes, og så har vi en spejderhytte, som også trænger til udskiftning, fortæller spejderleder Christian Seldorf og tilføjer:

- Vi er meget beærede over at modtage denne pris. Vi er jo ikke en tilskuersport, og vi sætter ikke en masse rekorder. Vi lever måske et lidt stille liv i forhold til andre idrætsaktiviteter, så det er med en vis ydmyghed, at vi modtager prisen, fortæller han.

Anerkendelser

Efter uddelingen af ”hovedpriserne” modtog en lang række idrætsfolk anerkendelser for deres præstationer i årets løb. Se den samlede liste over anerkendelser.

Gruppebillede at dem, der modtog anerkendelser for deres præstationer. Foto: Frederikssund Kommune.Gruppebillede at dem, der modtog anerkendelser for deres præstationer. 

Klubber viste sig frem

Det nye element ved prisfesten var åbent hus hos en række foreninger og klubber, hvor interesserede kunne prøve kræfter med sporten. Man kunne således møde Frederikssund Esport, Skibby Ride- og Voltigeklub, Slangerup Dartklub, Slangerup Klatreklub samt Frederikssund Bokseklub. Klubberne var til stede med udstyr, råd og vejledning til dem, der havde lyst til at prøve kræfter med sporten.

Slangerup Klatreklubs klatrevæg i SIK var godt besøgt ved åbent-hus arrangementet. Foto: Frederikssund Kommune.Slangerup Klatreklubs klatrevæg i SIK var godt besøgt ved åbent hus arrangementet. 

Frederikssund Esport præsenterede en række gamingcomputere, som blev flittigt brugt af de besøgende. Foto: Frederikssund Kommune.Frederikssund Esport præsenterede en række gamingcomputere, som blev flittigt brugt af de besøgende. 

Frederikssund Bokseklub var også til stede, så gæster kunne prøve at dele øretæver ud. Foto: Frederikssund Kommune.Frederikssund Bokseklub var også til stede, så gæster kunne prøve at dele øretæver ud.

Fotos: Frederikssund Kommune.