Frederikssund Kommunes logo
11. januar 2021

Smitten er fortsat høj

Før jul toppede Frederikssund Kommune med 177 nye konstaterede smittetilfælde på en uge. De seneste syv dage er dette tal faldet til 93. Dog er antallet af test også lavere end før jul. 

Vaccinationer

Sundhedsstyrelsen har offentliggjort en vaccinationskalender, hvori man kan se i hvilken rækkefølge danskerne kan blive vaccineret mod coronavirus. Efter at alle beboere og en del medarbejdere på omsorgscentrene er blevet vaccineret første gang (se nyheden på vores hjemmeside) kommer turen til borgere over 65 år, der modtager praktisk og personlig hjælp.

Denne gruppe borgere vil modtage en invitation til vaccination i e-boks (eller som alm. brev, hvis man er fritaget for e-boks) med nærmere oplysninger. Vaccinationerne vil foregå i Hillerød, og Frederikssund Kommune er ved at forberede mulighed for at tilbyde transport til dem, der ikke selv kan komme frem til vaccinationsstedet.

Dagtilbud er åbne

Selv om mange ting er lukket, bliver der fortsat passet børn i dagtilbuddene. I slutningen af uge 1 var det ca. 60% af børnene, der mødte frem. De nye retningslinjer på dagtilbudsområdet betyder bl.a., at børnene inddeles i mindre faste grupper, ekstra fokus på høj hygiejne mv. Samtidig opfordres forældre til at aflevere og hente børn udendørs, og til at bære mundbind eller visir hvis aflevering/afhentning foregår indendørs. I uge 1 er der ingen meldinger om positive test af dagtilbudsbørn.

Smitteopsporing

Plejepersonalet på ældreområdet bliver testet systematisk for Covid-19. I uge 1 er der således testet 516 medarbejdere, svarende til en testdækning på 87 procent. Der er på denne baggrund endnu ikke opsporet nogen Covid19 positive medarbejdere.

Undtagelsen herfra er smitteudbruddet på Pedershave. Her er 9 smittede beboere i samme afdeling og 7 smittede medarbejdere. Styrelsen for Patientsikkerhed har følgelig indført besøgsforbud på Pedershave.

Fast testenhed i Frederikssund

Fra mandag den 18. januar kommer der en fast coronatestenhed til Frederikssund med åbent fire dage om ugen kl. 10 – 16. Læs mere om det nye teststed i nyheden på vores hjemmeside.

Vaccinationskanyle stikkes i overarm. Foto: Frederikssund Kommune.En borger på Tolleruphøj bliver vaccineret mod Covid-19.

Foto: Frederikssund Kommune.