Frederikssund Kommunes logo
18. februar 2021

Over 100 borgere blev vaccineret i Frederikssund Hallen

Torsdag eftermiddag og aften stod i vaccinernes tegn, da mere end 100 borgere på 65 år eller over, blev transporteret til Frederikssund Hallen for at få det første stik.

Trængsel i vaccinationsrummer i Frederikssund Hallens dansesal. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Trængsel i vaccinationsrummer i Frederikssund Hallens dansesal, hvor borgerne blev vaccineret ved to borde efter at være blevet registreret fremmødt. 

Tilbuddet om vaccination i Frederikssund Hallen var for borgere i målgruppe 2, der både modtager praktisk hjælp og personlige pleje af kommunen. En del borgere sørgede selv for at komme til og fra Frederikssund Hallen, men en stor del af borgerne havde sagt ja tak til at få hjælp til at blive transporteret til vaccinationsstedet. Derfor ankom de løbende med Movias handicapbusser eller biler. Grundet afstandskravet var det begrænset, hvor mange der kunne være i hver transport, og derfor blev der kørt rigtig mange ture i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Vaccinerne ankommer i kølebil og opbevares på køl indtil brug. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Vaccinerne ankommer i kølebil og opbevares på køl indtil brug.

To sygeplejersker gør vaccinekanyler klar til brug. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.To sygeplejersker gør vaccinekanyler klar til brug. 

To vaccineglas fra Pfizer-BioNTech bliver pakket ud. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.To vaccineglas fra Pfizer-BioNTech bliver pakket ud. 

Inde i hallen blev borgerne modtaget af personale fra både Frederikssund Kommune og regionen, som hjalp dem med at bliver registreret og ført videre ind til vaccinationen. Det var to privatpraktiserende læger fra henholdsvis Frederikssund og Skibby, som stod for at give det vigtige lille stik til de mange borgere. Det var Pfizer-BioNTech vaccinen, som borgerne fik.

Knud Erik Mogensen bliver vaccineret. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Knud Erik Mogensen bliver vaccineret.

Anni Marie Stilbo får stikket. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Anni Marie Stilbo får stikket.

Efter stikket skulle borgerne sidde lidt, for at sikre at de ikke fik nogle allergiske reaktioner på vaccinen, hvilket er normal procedure ved vaccinationer. Derefter blev de transporteret hjem igen.

Der var sørget for kage, vand og juice til de ventende borgere. Foto: Kenneth Jensen, Frederiksund Kommune.Der var sørget for kage, vand og juice til de ventende borgere.

Alle tog det hele med ro og fik en oplevelse, som skilte sig ud fra hverdagen. Det er ikke ofte, man er en del af et massevaccinationsprogram.

Proces for vacciner

Det er Sundhedsstyrelsen, der afgør hvem der skal vaccineres hvornår. Borgere vil modtage brev i e-Boks eller med A-post, hvis de er undtaget digital post, når det bliver deres tur til at blive vaccineret.

Læs mere om vejen til at blive vaccineret.

Foto: Kenneth Jensen,
Frederikssund Kommune.