Frederikssund Kommunes logo
13. april 2021

Første spadestik til almene boliger i Vinge

Det var lidt mere end et almindeligt spadestik, der blev taget tirsdag den 13. april på en byggegrund lige syd for Vinge Station. Det blev nemlig taget med en gravemaskine ført af borgmester John Schmidt Andersen (V). Dermed er det officielt markeret, at der her på grunden – samt på et par tilstødende parceller - skal opføres i alt 198 almene boliger af boligselskabet Rosenvænget med Domea som forretningsfører.

Borgmester John Schmidt Andersen tager første spadestik med en gravemaskine. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen tager første spadestik med en gravemaskine. 

Plads til alle

- Det er en stor glæde, at vi nu kan markere, at der begynder et stort nyt byggeri i Vinge. Disse almene boliger vil – i kombination med de øvrige byggeprojekter, der inden længe kan gå i gang her i området – sikre en varieret boligmasse i Vinge, hvor der bliver plads til både familier, enlige, unge og gamle. Og samtidig realiserer vi visionen om et stationsnært område i Vinge med varieret og høj bebyggelse, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Og netop bebyggelsens visuelle udtryk er noget, der er arbejdet meget med.

- Når man tager fat på at udvikle et nyt område, så sætter man også barren for det visuelle udtryk for det, der følger senere – og dét har været et vigtigt fokus for os, siger Karsten Pedersen, der er projektudviklingschef hos Domea.dk. Han tilføjer:

- Ambitionen for Boligselskabet Rosenvænget, Domea.dk og arkitekterne Mangor & Nagel er at skabe moderne almene boliger, som bidrager med mangfoldighed, gode muligheder for fællesskab og udearealer, som inviterer til liv mellem husene.

Bygherrens skilt på hjørnet af byggegrunden. Foto: Frederikssund Kommune.Bygherrens skilt på hjørnet af byggegrunden. 

Byggeri i 10 etager

Byggeriet vil bestå af et 8 etagers og et 10 etagers hus, boliger i 4-6 etager, rækkehuse i to plan samt et parkeringshus. Boligerne bliver opført i tre boliggrupper alle med tilknytning til et centralt og rekreativt område - Æblehaven.

De 198 boliger vil blive fordelt på 63 stk. 2-værelsesboliger, 90 stk. 3-værelsesboliger og 45 stk. 4-værelsesboliger samt et fælleslokale på i alt 284 m2. En typisk bolig på 85 m2 vil koste mellem 7.615 - 7.905 kr. i månedlig husleje. Dertil kommer forbrug (vand, varme, el mv.).

Læs mere om boligerne på Domeas hjemmeside, hvor du også kan blive skrevet op til en bolig.

Fællesfoto med bl.a. borgmester John Schmidt Andersen, formand for Teknisk Udvalg Tina Tving Stauning, kommunaldirektør Torben Kjærgaard samt projektudviklingschef Karsten Pedersen fra Domea m.fl. Foto: Frederikssund Kommune.Fællesfoto med bl.a. borgmester John Schmidt Andersen, formand for Teknisk Udvalg Tina Tving Stauning, kommunaldirektør Torben Kjærgaard samt projektudviklingschef Karsten Pedersen fra Domea m.fl. 

Dannebrog var hejst i anledning af det første spadestik på grunden. Foto: Frederikssund Kommune.Dannebrog var hejst i anledning af det første spadestik på grunden.

Foto: Frederikssund Kommune.

Mange flere boliger i vente

Udover etableringen af de almene boliger ved Vinge Station besluttede Frederikssund Byråd i februar at tage imod købstilbud på yderligere fire storparceller i Vinge. Det betyder, at Vinge i den kommende til kan byde velkommen til investorerne Fabulas, Bærebo samt Innovater. Disse tre investorer vil etablere i alt omkring 200 boliger dels som andelsboliger i området vest for Deltavej og dels som lejligheder lige syd for Vinge Station. Projektet ved Vinge Station indeholder endvidere en dagligvarebutik.

Læs mere om disse kommende byggerier på vores hjemmeside.