Frederikssund Kommunes logo
15. august 2020

Ny svømmehal indviet med gammelt vand

Frederikssund Kommunes nye svømmehal blev lørdag den 15. august indviet. Det indebar blandt andet taler og rundvisninger, men også at en flaske vand fra det store bassin i den gamle svømmehal blev hældt i det store bassin i den nye svømmehal.

Det har taget næsten tre år fra første spadestik til indvielsen af den nye svømmehal. Men målet er nu nået og svømmehallen står klar til at modtage alle de badeglade borgere, der er i kommunen og omegn, samt svømmeklubbernes medlemmer.

Der var godt fyldt op med stole til deltagerne hele vejen rundt i den nye svømmehal. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Der var godt fyldt op med stole til deltagerne hele vejen rundt i den nye svømmehal. 

Ved indvielsen, som var et lukket arrangement på grund af coronavirussen, mødte mange spændte, glade og forventningsfulde mennesker op. Alle har på en eller anden måde en aktie i den nye svømmehal, for eksempel ved at være medlem af byrådet, en del af en af svømmeklubberne, eller fra arkitekter, entreprenører med flere, der har bygget svømmehallen.

Alle blev budt velkommen af chef for Center for Kultur og Fritid, Anders Munch Skovgren, som gav ordet videre til borgmesteren, der i sin tale blandt andet takkede alle dem, der har har været involveret i byggeriet af svømmehallen.

- Da byrådet besluttede at igangsætte processen med at opføre en ny, moderne svømmehal, var det vigtigt for mig og byrådet, at svømmehallen blev udformet mest muligt efter borgernes og foreningernes behov. Derfor var inddragelsen af alle interessenter meget højt prioriteret og det skabte utroligt konstruktive og funktionelle løsninger. Svømmeskolelederne sad med i projekteringen og kvalitetssikrede, at bassinerne er bedst egnet til at lære børn at svømme, aftenskolerne og handikapråddet var med til at kvalitetssikre varmtvandsbassinernes dybder og handikapvenlige løsninger, svømmeklubbernes trænere var med til at sikre at træningsbassinet og modstrømsbassinet kommer til at gøre vores nye svømmehal attraktiv at komme til for alle konkurrencesvømmere i Danmark. Alle gik ind i processen med en fælles vision om at skabe et godt anlæg for alle, og derfor var alle også klar på at tænke ud af boksen for at finde de gode løsninger, sagde borgmester John Schmidt Andersen.

Borgmester John Schmidt Andersen holder åbningstale. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen holder åbningstale.

En glædens dag

Fælles for alle talerne var, at der blev udtrykt glæde over, at den nye svømmehal nu står klar.

- En ny svømmehal skal være et samlingssted, hvor man kan få sjove, skægge og udfordrende vandoplevelser. Det har været ambitionen. Og når jeg ser rundt her i dag, så synes jeg, vi er nået i mål med den ambition. Det bør vi være stolte af, og det må vi godt prale af. Det er ikke hver dag, vi kan indvie så fantastisk et anlæg som det her, i hvert fald ikke i Frederikssund Kommune. Det er faktisk historisk, og det er ærligt talt fedt at være med til, sagde Jesper Wittenburg, formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Han glædede sig også over det nye modstrømsbassin:

- Her får vi også modstrøm, bogstaveligt talt, for vi får faktisk nordens første modstrømsbassin. Det er først og fremmest til elite og teknisk træning. Det er dejligt for en gang skyld at være first-mover i modstrøm, sagde Jesper Wittenburg og fik tilhørerne til at grine.

Udvalgformand Jesper Wittenburg holder tale foran det nye 25 meter-bassin.

Også hos entreprenøren, GVL Entreprise A/S, var der glæde over det færdige stykke arbejde, de nu kunne aflevere til Frederikssund Kommune.

- GVL Entreprise har stået med ansvaret for byggeriet af svømmehallen, og det derfor med stor tilfredshed at jeg sammen med mit team nu kan se det færdige resultat af to års spændende og til tider udfordrende arbejde, sagde projektleder for GVL Entreprise A/S, Brian Nielsen, og tilføjede:

- Det er med tiden lykkedes at få styr på stort og småt her i svømmehallen og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er rigtig stolte af det den. Vi synes, det er den flotteste svømmehal i Danmark.

Plads til svømmere og badegæster

Hos Frederikssund Svømmeklub var glæden også tydelig. De har ventet spændt på den dag, hvor de kunne sige farvel til den gamle, trange og umoderne svømmehal og i stedet tage den nye, åbne og moderne svømmehal i brug.

- På Frederikssund Svømmeklubs generalforsamling i 2019 sagde jeg, at jeg håber på, det bliver klubbens sidste sæson i den gamle svømmehal. Det håb er nu blevet indfriet, og vi glæder os, sagde Laust Michaelsen, formand for Frederikssund Svømmeklub. Han fortalte også, hvordan han ser frem til at bruge svømmehallen sammen med badegæsterne:

- Vi glæder os til samspillet med badegæster. Svømmehallen her vil være flexåbent. Det vil sige, at mens de fire baner i den ene ende og to baner i den anden er til svømmere, vil de fire baner i midten være åbent for offentlige badegæster. Og vi håber selvfølgelig at de badegæster der kommer her tit, ser hvor sjovt det er at være en del af foreningslivet og har lyst til at være med i det.

Han kunne også fortælle, at klubben allerede nu ser borgernes interesse for den nye svømmehal. Klubben har nemlig fået mere end 20 procent flere medlemmer end på samme tidspunkt sidste år, og de glæder sig til at byde alle nye velkommen.

Efter talerne blev vandet fra den gamle svømmehal hældt i det nye store bassin af borgmesteren, og symboliserede overgangen fra gammelt til nyt. Derefter blev den røde snor klippet over af John Schmidt Andersen og Jesper Wittenburg akkompagneret af vikingernes lurblæsere.

Borgmesteren hælder vand fra den gamle svømmehal i det nye bassin. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Borgmesteren hælder vand fra den gamle svømmehal i det nye bassin. Ved siden af borgmesteren ser chef for Center for Kultur og Fritid, Anders Munch Skovgren til.

Som det sidste punkt i den officielle indvielse blev bassinet taget i brug af svømmere fra Frederikssund Svømmeklub og Slangerup Svømmeklub, der svømmede en kort stafet til glæde for tilskuerne.

Masser af nyt

Efter indvielsen blev der klokken 12 åbnet for offentligheden. Hele weekenden er der gratis adgang for badeglade borgere, der har lyst til at prøve den nye svømmehal. Lørdag er der åbent mellem 12 og 18 og søndag er det mellem 10 og 16.

I svømmehallen er der mulighed for at svømme i det store 25x25 meter bassin, tage tur i varmtvandsbassinet eller modstrømsbassinet. Man kan også prøve vandrutsjebanen, saunaen med flot udsigt over Sillebro Ådal, børne- og wellnessbassin og alt det andet nye, svømmehallen har at byde på.

Lurblæsere fra Frederikssund Vikingespil. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Lurblæsere fra Frederikssund Vikingespil var også med ved indvielsen af svømmehallen. 

John Schmidt Andersen og Jesper Wittenburg klipper den røde snor. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.John Schmidt Andersen og Jesper Wittenburg klipper den røde snor. 

vømmehallen er officielt taget i brug - som de første af Slangerup og Frederikssund Svømmeklubber - Foto: Kenneth Jensen.Svømmehallen er officielt taget i brug - som de første af Slangerup og Frederikssund Svømmeklubber.

Frederikssund og Slangerup svømmeklubber svømmede stafet. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.Frederikssund og Slangerup svømmeklubber svømmede stafet.

Foto: Frederikssund Kommune., Kenneth Jensen