Frederikssund Kommunes logo
18. august 2020

Hvem skal have Kulturpris 2020?

Corona-tiden minder os hele tiden om vigtigheden af at mødes og være fælles om oplevelser. Kulturelle arrangementer og begivenheder er en væsentlig kilde til disse fælles oplevelser og det er ofte frivillige kræfter og ildsjæle, der står bag og samler os alle sammen på kryds og på tværs.

Derfor er det også vigtigt, at vi har en Kulturpris, som er en anerkendelse af de mange frivillige, vi har i Frederikssund Kommune, fastslår formand for Fritids- og Kulturudvalget Jesper Wittenburg (A).

Kulturprisen uddeles en gang om året af Fritids- og Kulturudvalget.  Med prisen følger en plakette placeret foran Langes Magasin med navn og titel indgraveret, æren og anerkendelsen samt en check på 15.000 kr.

Alle borgere i Frederikssund kommune kan indstille kandidater til årets kulturpris. Kandidater kan være både en gruppe, en forening, en institution, en enkeltperson eller kulturelle miljøer.

Indstillingen sker via kommunes hjemmeside, hvor kriterierne for udvælgelse af en vinder også findes.

Det er muligt at indstille kandidater i perioden 17. august – 26. september 2020.

Prisoverrækkelsen finder sted den 28. oktober 2020 klokken 16. Stedet for overrækkelsen annonceres på et senere tidspunkt (grundet covid19-restiktioner).

Langes torv hvor plaketterne fra tidligere års vindere af kulturprisen ligger i fliserne. Foto: Frederikssund Kommune.Langes torv hvor plaketterne fra tidligere års vindere af kulturprisen ligger i fliserne.

Foto: Frederikssund Kommune.