Frederikssund Kommunes logo
7. august 2020

Bredt samarbejde om rekruttering til skattecenter

I løbet af 2020 åbner et skattecenter på Kilde Allé i Frederikssund med op mod 150 medarbejdere. Skattestyrelsen slog for nylig de første 25 stillinger op og flere er på vej i løbet af efteråret. For at lykkes med rekrutteringen er Jobcenter Frederikssund gået ind i et samarbejde med Skattestyrelsen og Jobservice Danmark for at sikre, at de mange nyoprettede stillinger kan blive besat. 

- Når vi er gået med i samarbejdet, skyldes det blandt andet, at vi jo har et væsentligt bedre lokalkendskab her i Frederikssund end Skattestyrelsen har. Det er en stor og super spændende opgave, men vi kan ikke løfte den alene, og derfor opfordrer vi også nabokommunerne til at byde ind med potentielle medarbejdere til det kommende skattecenter i Frederikssund, fortæller virksomhedskonsulent i Jobcenter Frederikssund, André Hilaire.

Oprettelsen af skattecentret i Frederikssund er en del af regeringens plan for en styrket skattekontrol. Opgaverne i skattecentret vil primært være fokuseret på kontrol af sort økonomi og social dumping.

I kommunens interesse

Også formanden for Vækstudvalget, Ole Søbæk (C), er glad for, at de forskellige myndigheder arbejder tæt sammen om rekrutteringsopgaven:

- Det er jo i høj grad i vores egen interesse at få fat i så mange ledige som muligt lokalt, som har de rigtige kompetencer til at arbejde i Skattestyrelsen. Og i det omfang der ikke er tilstrækkeligt med kvalificerede her i kommunen, så hilser vi bestemt også kommende pendlere fra omegnskommunerne meget velkommen i Frederikssund. Derfor er jeg glad for, at vores Jobcenter er gået med i samarbejdet om denne opgave, fastslår Ole Søbæk.

Skattestyrelsen søger en lang række forskellige profiler til skattecenteret i Frederikssund. Det drejer sig om personer med forudsætninger inden for områder som moms, regnskab og økonomi, men også om f.eks. ledere og jurister.

Hvordan er det at arbejde i Skattestyrelsen?

Skattestyrelsen er Danmarks største styrelse med knap 4.000 ansatte og skattecentre i hele landet. Styrelsen opkræver hvert år de ca. 950 mia. kr. i skatter og afgifter, som er fundamentet for finansieringen af det danske samfund.

- Som medarbejder i Skattestyrelsen er man med til at løfte den vigtige samfundsopgave, der helt grundlæggende består i at sikre, at alle betaler det, de skal - hverken mere eller mindre. Det er en virkelig spændende opgave, og man bliver en del af et rigtigt stærkt hold. Jeg glæder mig meget til at byde vores nye kolleger velkommen, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Johnny Schaadt Hansen.

Hvis du vil vide, hvordan det er at arbejde i Skattestyrelsen, så kan du den 11. august kl. 12.00 følge med i et webinar, hvor en underdirektør og en medarbejder fra Skattestyrelsen vil fortælle om styrelsen og opgaverne.

Deltag i webinaret. Webinaret vil være tilgængeligt online i 180 dage

Du kan læse mere om det styrkede kontrolarbejde i Skattestyrelsen på styrelsens hjemmeside.

Jobcenter Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth JensenJobcenter Frederikssund.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.