Frederikssund Kommunes logo
13. august 2020

20 nye statsborgere i Frederikssund Kommune

Den første grundlovsceremoni er nu afholdt i Frederikssund Kommune. Det blev en ceremoni med afstand, håndsprit og uden håndtryk.

Grundlovsceremonien fandt sted torsdag den 13. august 2020 i byrådssalen på rådhuset i Frederikssund. Den var naturligvis tilrettelagt, så den kunne overholde coronarestriktionerne, og derfor blev den holdt af to omgange for at sikre, at der kunne holdes afstand mellem alle de tilstedeværende.

De 20 nye statsborgere – seks mænd og 14 kvinder - fik pladser på byrådets normale pladser, mens deres pårørende samt de fremmødte byrådsmedlemmer fik plads bagerst i byrådssalen. Borgmester John Schmidt Andersen bød alle velkommen med en kort tale.

- At få dansk statsborgerskab er meget betydningsfuldt. Det viser nemlig, at I som udlændinge har truffet det aktive valg at vælge Danmark til. Fordi det er her I bor, og her I gerne vil høre til. Det vil jeg gerne takke jer for, for det er en ganske stor beslutning at tage, sagde borgmesteren til de nye statsborgere.

Borgmester John Schmidt Andersen taler til de nye statsborgere. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen taler til de nye statsborgere.

Oprindeligt var det en del af grundlovsceremonien at der skulle gives håndtryk med en repræsentant fra kommunen. Denne del er dog blevet frivillig under coronaen, og af hensyn til smitterisiko blev der derfor ikke givet hånd ved grundlovsceremonien.

Til gengæld skrev alle deltagere under på, at de har deltaget i en grundlovsceremoni og at de vil overholde dansk lovgivning, herunder Danmarks Riges Grundlov samt respektere danske grundlæggende danske værdier og retsprincipper.

En af de nye borgere underskriver erklæringen, der giver ham sit nye statsborgerskab. Foto: Frederikssund Kommune.Alle de nye statsborgere skulle udfylde en erklæring.

En af de nye kvindelige statsborgere underskriver erklæringen. Foto: Frederikssund Kommune.Erklæringen blev også underskrevet af borgmesteren.

Borgmesteren skåler med de nye statsborgere og deres pårørende. Foto: Frederikssund Kommune.Efter den officielle del af ceremonien fik alle et glas bobler og en lille pakke med småkager og der blev skålet og sagt tillykke til de nye danske statsborgere.

Der var også en ganske lille ny statsborger med ved ceremonien. Modsat hans mor skulle han dog ikke underskrive nogen erklæring. Foto: Frederikssund Kommune.Der var også en ganske lille ny statsborger med ved ceremonien. Modsat hans mor skulle han dog ikke underskrive nogen erklæring.

Foto: Frederikssund Kommune