Frederikssund Kommunes logo

Nyhedsarkiv

Vælg periode

Viser 11-20 ud af 29 nyheder fra juni 2022

15. juni 2022Kom til picnic på Bløden og hør om kystbeskyttelse

Hvordan skal Frederikssund midtby sikres mod oversvømmelse? Og hvordan kan denne sikring blive en aktiv og brugbar del af byrummet? Det er nogle af de ting, som Frederikssund Kommune gerne vil høre dit bud på, når vi holder picnic og går en tur i byen tirsdag den 21. juni.
Kort, der viser afgrænsningen af kystbeskyttelsesprojektet. Grafik: Frederikssund Kommune.

15. juni 2022Biodiversitetspuljen åbner igen

Nu er det igen muligt at søge støtte fra Frederikssund Kommunes biodiversitetspulje til projekter, der bidrager til at øge biodiversiteten i kommunen. Der kan søges fra 10.000 – 100.000 kr. i støtte.
Blomstrende planter ved en dam. Foto: Frederikssund Kommune.

13. juni 2022Kom med ideer til kystbeskyttelse af Frederikssund bymidte

Et omfattende projekt, der skal klimasikre bymidten i Frederikssund, begynder den 21. juni på Bløden med picnic og en tur rundt i byen og fortsætter i løbet af sommeren med spørgeskemaer og workshops. Projektet skal indsamle masser af input fra borgerne, og målet er at få alle ideer frem, der kan skabe synergi mellem kystbeskyttelsen og bylivet.
Frederikssund Havn med højvande og watertubes på havnefronten. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

13. juni 2022Fra ukrainsk til dansk skole

Når ukrainske børn kommer til Danmark og får midlertidig opholdstilladelse, kan de begynde i skole og dagtilbud. I Frederikssund Kommune er der indtil videre begyndt 17 ukrainske elever i modtagelsesklasserne på Trekløverskolen, hvor de lærer dansk og det danske skolesystem at kende.
Marharyta Kurchenko foran en hæk og ved at fjerne sit lange hår fra ansigtet. Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup.

13. juni 2022Klimakassen bliver indviet den 21. juni

Klimakassen er det hus, der netop nu skyder op lige nord for Vinge Station. Huset, som blandt andet skal være nyt bykontor for Vingeprojektet, bliver indviet tirsdag den 21. juni.
Visualisering af Klimakassen ved Vinge Station. Visualisering: P+P Arkitekter.

13. juni 2022Bredbåndspuljen åbner igen

Nu åbner Bredbåndspuljen for ansøgninger i 2022. Som noget nyt er der i år mulighed for, at særligt enkeltstående adresser kan søge uden at skulle slå sig sammen med andre.
Netværkskabel tilsluttet pc. Foto: Frederikssund kommune, Kenneth Jensen.

9. juni 2022Familiearrangementer på Blå Flag-strandene

I Kulhuse og Marbæk møder du det Blå Flag, der blandt andet signalerer god badevandskvalitet. Hen over sommeren kan du komme til flere arrangementer på disse strande, som sætter fokus på natur, miljøbevidsthed og bæredygtighed.
Kulhuse Strand. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

8. juni 2022Vær med til at præge den lokale udvikling i Fjordlandet

Arbejdet er i gang for at oprettes en ny lokal aktionsgruppe (LAG) i Lejre og Frederikssund Kommuner. Den nye LAG forventes at uddele støtte på ca. 12,5 mio. kr. i perioden 2023-27. Nu indkaldes der til stiftende generalforsamling og webinar om LAG-arbejdet.
Udsnit af Skuldelev. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.

7. juni 2022FOSS køber stor erhvervsgrund i Vinge

Teknologivirksomheden FOSS er på vej til at etablere sig i Vinge. Det står klart, efter at Frederikssund Byråd på mødet den 2. juni godkendte et købstilbud på en 15 ha stor erhvervsgrund i det nordlige Vinge.
Adm. direktør i Foss Kim Vejlby Hansen og borgmester Tina Tving Stauning giver hånd på handlen på grunden i Vinge. Foto Frederikssund Kommune.