Frederikssund Kommunes logo
4. januar 2024

Vinterberedskab knokler i døgndrift

De seneste dages voldsomme snevejr har sat kommunens vinterberedskab på overarbejde. Vores folk har været i gang med at forsøge at holde alle kommunens såkaldte kategori I-veje og cykelstier farbare i mere end et døgn. Kategori I-veje er de, som har højest prioritet og forsøges holdt farbare hele døgnet, men arbejdet har været vanskeliggjort af både det konstante kraftige snefald og den kraftige vind, som har medført snefygning.

Kategori I-veje snart farbare

Det arbejde er man fortsat godt i gang med. Ifølge Vej og Park er de, efter snevejret er løjet af, ved at have ryddet sne på de fleste af disse veje, så vejene er farbare med forsigtighed. Det samme gælder for cykelstier i kategori I, men har kan stadig være strækninger, som mangler. Det gælder også for enkelte busstoppesteder.

Kategori II og III-veje

På kategori II-veje foretages ikke glatføre-bekæmpelse på køre­baner, med mindre isslag eller særlige forhold gør det påkrævet. Den aktuelle situation må siges at være særlig, og derfor påbegynder vi - inden for normal arbejdstid - arbejdet med at rydde disse veje, når arbejdet med Kategori I-vejene er afsluttet.

Veje af kategori III ryddes kun ved alvorlige snesituationer, som den vi har nu - og da kun i begrænset omfang. Vi påbegynder derfor rydning af disse veje, når vi er færdig med kategori II-vejene.

Se oversigt over kommunens veje og deres kategorier.

Kommer til at tage tid

På alle vejene, uanset kategori, er der meget fastkørt sne, og nu er frosten også sat ind. Der kommer derfor til at gå flere dage, før vejene er ryddet og saltet i bund ned til asfalten. Sørg derfor for at færdes med forsigtighed, hvis du skal ud.

Jægerspris by indhyllet i et tykt lag sne torsdag formiddag. Foto: Kenneth Jensen.Jægerspris by indhyllet i et tykt lag sne torsdag formiddag.

Al unødig udkørsel frarådes

Nordsjællands politi fraråder al unødig udkørsel grundet vejret.

Nødpasning i skoler og dagtilbud

Derfor er der torsdag åbent for nødpasning i skoler og dagtilbud. Da skoler og dagtilbuds ansatte også har svært ved at komme frem på grund af sne opfordres forældre til at holde børnene hjemme, hvis det er muligt.

Som forældre skal du holde dig opdateret via Aula.

Beredskabsstyrelsen assisterer

Beredskabsstyrelsen har udstationeret en en sneplov på brandstationen i Jægerspris. Den er tænkt som assistance for ambulancer og brandkøretøjer, men yder om nødvendigt også assistance til kommunens hjemmepleje, som også har måttet ty til firhjulstrukne biler, for at kunne yde den fornødne pleje hos enkelte borgere.

Foto: Kenneth Jensen.