Hele 833 grundskoleelever fra 7.-9. klasse er tilmeldt de fire ‘Erhverv i Skolen’-aktiviteter, som Frederikssund Kommune afholder i dette skoleår. Flere af aktiviteterne er fuldt booket med venteliste.

De fire aktiviteter, som afholdes i løbet af skoleåret 2023-2024, er Kloge Hænder, Science Day, Karriereagenterne og Stemmer fra Markland.

Erhvervsplaymaker i Frederikssund Kommune, Dorthe Christensen, er godt tilfreds med tilmeldingen og kan desuden fortælle, at de lokale virksomheder – og særligt Campusambassadørerne – kan regne med at blive kontaktet omkring et samarbejde om en eller flere af aktiviteterne.

“Det er rigtig positivt, at så mange elever deltager i aktiviteterne. Vi har faktisk aldrig haft større tilmelding, så cadeau til skolerne, lærerne og eleverne for opbakningen til Erhverv i Skolen. Der er også allerede tilslutning fra flere virksomheder, men jeg vil i den kommende tid række ud til det lokale erhvervsliv omkring et samarbejde på en eller flere af vores aktiviteter, så de unge mennesker kan blive inspireret af så mange virksomheder og brancher som muligt”.

Erhverv i Skolen er kun et af tre tiltag i det samlede skole-virksomhedssamarbejde i Frederikssund Kommune. Det kan du læse mere om herunder.

De tre grene i skole-virksomhedssamarbejdet

Skole-virksomhedssamarbejdet i Frederikssund Kommune har lige nu tre grene: 1) Erhverv i Skolen, 2) Bedre Erhvervspraktik og 3) MakerVærket.

1) Den første gren er Erhverv i Skolen, som er målrettet 7.-9. klasse. Her indgår i år fire aktiviteter, som er nævnt i starten af denne artikel.

2) Den anden gren er Bedre Erhvervspraktik. Dette initiativ omfatter tre forbedringer af den klassiske erhvervspraktik:

– Før, under og efter erhvervspraktik – ensartede undervisningsplaner, som gennemføres af alle skoler
– Erhvervspraktikportal – en digital platform, hvor der skabes kontakt mellem elever, der skal i erhvervspraktik, og lokale virksomheder
– Et virksomhedskoncept for, hvad virksomhederne leverer – og hvad de får igen, når de tager imod elever i erhvervspraktik

Erhvervspraktikportalen er klar til, at virksomheder kan begynde at tilbyde erhvervspraktik igennem den – og klar til, at elever kan finde virksomheder. Det er forventningen, at Bedre Erhvervspraktik er fuldt implementeret på alle grundskoler i Frederikssund Kommune i skoleåret 2024/25. Cirka 400 folkeskoleelever fra Frederikssund Kommune gennemfører hvert år en uges erhvervspraktik på en virksomhed.

3) Den tredje gren er MakerVærket, som er for alle klassetrin. Her kan virksomheder bl.a. deltage ved at levere problemstillinger (erhvervscases), som elever kan arbejde med og komme med innovative løsninger på.

Der afholdes den 26. september 2023 en erhvervsworkshop, hvor virksomheder og lærere mødes og planlægger fælles aktiviteter i MakerVærk-regi.

Interesseret?

Er din virksomhed interesseret i at bidrage til skole-virksomhedssamarbejdet ved at deltage i en eller flere aktiviteter?

Så kan du kontakte erhvervsplaymaker i Frederikssund Kommune, Dorthe Christensen, på dchrn@frederikssund.dk.

Nyheden er skrevet af Frederikssund Erhverv