Frederikssund Kommunes logo
5. september 2023

Mere end 2000 elever med i cykelkonkurrence

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det kun ca. hver fjerde af de 11 - 15-årige børn i Danmark, der lever op til anbefalingen om mindst en times fysisk aktivitet hver dag. Derfor arrangerer Cyklistforbundet hvert år en konkurrence for skoleelever, hvor det gælder om – klassevis – at cykle til skole og fritidsaktiviteter flest dage.

Mere end 2000 tilmeldte

Skoler i Frederikssund Kommune har deltaget i Alle Børn Cykler gennem flere år, men i år har antallet af tilmeldte klasser og elever sat rekord med hele 2079 tilmeldte elever. Det placerer Frederikssund Kommune på en 10. plads blandt de kommuner med flest tilmeldte elever.

Præmier til de bedste

De deltagende klasser kan se frem til en række spændende præmier, hvis man er blandt dem, der på landsplan kan indberette flest cykeldage ved konkurrencens slutning den 17. september. Dertil er der i Frederikssund Kommune lokale sponsorer, der giver ekstra motivation til at træde i pedalerne. Der er således is fra Hansen Is til to klasser, ligesom Meny i Frederikssund giver en kagemand til den lokale vinderklasse.

kampagnens hjemmeside kan du blandt meget andet se hvilke skoler og klasser, der deltager i dysten.

Alle Børn Cykler. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard.Alle Børn Cykler-kampagnen varer fra den 4. til den 17. september.

Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard.