Frederikssund Kommunes logo
26. oktober 2023

Byrådet har fastsat sagsbehandlingsfrister på det sociale område

Byrådet har besluttet, hvilke sagsbehandlingsfrister der skal være på det sociale område i de kommende år. Sagsbehandlingsfristerne viser, hvor lang tid der må forventes at gå fra kommunen modtager en ansøgning om hjælp og til at der er truffet en afgørelse. Fristerne fastsættes så de både er forsvarlige i forhold til sagsbehandlingens kvalitet og så de er realistiske.

De fastsatte sagsbehandlingsfrister følger i høj grad de frister, som Byrådet fastsatte i 2021. Dog er der kommet en række nye sagsområder til, og to områder er overgået til Udbetaling Danmark.

- Sagsbehandlingsfristerne er vigtige, så borgerne dels ved, at de kan få behandlet deres sag inden for en fornuftig tidsramme, og dels så vores medarbejdere realistisk kan nå at behandle sagerne. Det er mit indtryk, at mange borgere har forståelse for, at det tager tid at behandle de mange sager, som vi får hver eneste dag, men det er omvendt vigtigt for den enkelte at have en tidshorisont – og det er sagsbehandlingsfristerne med til at give. Derfor er det også rigtig fint, at vi hvert andet år kigger på alle fristerne og gennemgår, om de fungerer, ligesom der kommer nye områder til, mens andre overgår til andre myndigheder, siger borgmester Tina Tving Stauning (A).

Der er ikke truffet beslutning om sagsbehandlingsfrister for børneområdet. Disse vil blive behandlet i starten af 2024, idet den nye Barnets Lov forventes at få betydning for sagsbehandlingsfristen på en række områder.