Frederikssund Kommunes logo
5. januar 2023

Vægtergangen i Slangerup indviet

Den lille vej, der løber fra Kongensgade lige nord for Slangerup Administrationscenter til Kingovej, hedder nu officielt Vægtergangen. Skiltet med vejnavnet blev afsløret onsdag den 4. januar af borgmester Tina Tving Stauning til lyden af en trommehvirvel fra vægterkorpset.

Borgmester Tina Tving Stauning (A) afslører skiltet med det nye vejnavn, mens en vægter spiller på tromme. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester Tina Tving Stauning (A) afslører skiltet med det nye vejnavn, mens en vægter spiller på tromme. 

Holder tradition i hævd

Slangerup Vægterkorps er en gruppe frivillige, der holder den gamle traditionen med vægtere i hævd. Vægterne forsvandt fra det danske gadebillede i 1863, men i Slangerup genopstod traditionen i 1974, fortalte borgmester Tina Tving Stauning (A) i sin tale ved afsløringen af vejnavnet.

- Jeg støder på jer her i byen med jeres formaninger og syn på verden. Vi sætter umådelig stor pris på, at I er her og holder traditionerne i hævd. Og nu har I altså også en vej at gå op og ned ad, sagde borgmesteren.

Hun lagde ikke skjul på, at hun for noget tid siden var blevet hvisket i øret af en af vægterne, at de gerne ville have en vej opkaldt efter sig.

Omkring 50 mennesker var mødt frem for at overvære afsløringen af det nye vejnavn, og de kunne efterfølgende nyde en forfriskning i vognporten ved den gamle smedje i Kongensgade.

En gruppe mennesker samlet ved afsløringen af det nye vejnavn. Foto: Frederikssund Kommune.

Fotos:  Frederikssund Kommune.