Frederikssund Kommunes logo
30. januar 2023

Højagergaard laver borgmestergaver

På AKU-center Højagergaard kan borgere i beskyttet beskæftigelse arbejde på blandt andet gartneri, snedkeri, maskinværksted, køkken, kreativt værksted eller en masse andet. Mange vil måske kende stedet fra deres årlige julemarked, hvor de sælger egenproducerede ting. Og nu er de altså også begyndt at producere gavekasser, som bliver kommunens officielle gave.

- Gaverne består af produkter fra Krea værkstedet, Snedkeriet og køkkenet, som producerer vores dejlige marmelade og syltede grøntsager, oplyser Søren Andersen, der er daglig leder på AKU-centeret. Og han tilføjer:

- Kendetegnet for vores produktion er, at alle borgere er med i processerne med fremstillingen af produkterne. Det styrker vores borgere socialt, styrker selvværdet og det at være en del af et arbejdsfællesskab. Vi har et lille motto: Alle har ret til en kollega. Vores borgere er stolte af, at have et arbejde at stå op til. Og så arbejder vi benhårdt på at være bæredygtige, fastslår Søren Andersen.

Borgere, der arbejder på Højagergaard, afleverede selv den første sending af borgmestergaver direkte til borgmester Tina Tving Stauning på borgmesterkontoret. Fra venstre ses: Annette Aagaard Haslund, Hieu Julie Staugaard Pedersen, Tina Tving Stauning (borgmester), Maria Frederiksen og Claus Dahl.Borgere, der arbejder på Højagergaard, afleverede selv den første sending af borgmestergaver direkte til borgmester Tina Tving Stauning på borgmesterkontoret. Fra venstre ses: Annette Aagaard Haslund, Hieu Julie Staugaard Pedersen, Tina Tving Stauning (borgmester), Maria Frederiksen og Claus Dahl.

En del af gavens indhold er glas med marmelade og syltede grøntsager. Foto: Frederikssund Kommune.En del af gavens indhold er glas med marmelade og syltede grøntsager.

Fotos: Frederikssund Kommune.