Frederikssund Kommunes logo
23. januar 2023

FGU slog dørene op

FGU er et uddannelsestilbud til unge under 25 år, der ikke har en erhvervsuddannelse eller er i arbejde. En af FGU Nordsjællands afdelinger ligger på skuldelevvej i Skibby, og her holdt man åbent hus torsdag den 19. januar for at vise skolen frem for interesserede.

Træværkstedet med de mange maskiner og værktøjer tilbyder mulighed for at prøve kræfter med byggeri. Foto: Frederikssund Kommune.Træværkstedet med de mange maskiner og værktøjer tilbyder mulighed for at prøve kræfter med byggeri. 

FGU tilbyder tre forløb, AGU, PGU og EGU, der ruster eleverne til enten at fortsætte på en erhvervsuddannelse, gymnasie eller HF eller at komme i arbejde.

- Alle elever her på FGU har et individuelt tilrettelagt forløb. Eleverne kan starte hele året og er her mellem 6 mdr. og to år. Når vi sender eleverne videre til erhvervsuddannelser, ser vi, at de er foran, fordi de har fået nogle håndværksmæssige kompetencer med herfra. Det er med til at give dem en god start på uddannelsen og en succesoplevelse fra start, fortæller Ole Sværke, der er skoleleder på FGU i Skibby.

En af skolens køkkenelever forbereder lækre desserter. Foto: Frederikssund Kommune.En af skolens køkkenelever forbereder lækre desserter. 

Mange værksteder

På FGU i Skibby har alle lever dansk og matematik og – afhængig af linjen – evt. også andre boglige fag som f.eks. naturfag, sprog eller samfundsfag. Derudover tilbyder FGU en række værkstedsforløb. I Skibby kan de unge således prøve at arbejde inden for følgende områder:

  • Frisør og kosmetik
  • Køkken
  • Medier og grafik
  • Byg og anlæg

En af eleverne er Mikkel Klausgaard Bøtcher, der arbejder i køkkenet, hvor man producerer 40 – 50 kuverter to gange dagligt. Han er kommet til FGU fra skolen Kølholm, og har til sommer færdiggjort sine to år på FGU.

- Det var mine lærere på Kølholm, der anbefalede, at jeg prøvede FGU. Da jeg godt kan lide at lave mad kom jeg i køkkenet her på FGU, forklarer han og tilføjer, at hans plan er at søge ind på uddannelsen som Ernæringsassistent til sommer.

Er du under 25 år uden erhvervsuddannelse eller job, så kig ind på FGUs hjemmeside, og se om det er noget for dig.

To fade med kager produceret af skolens elever. Foto: Frederikssund Kommune.To fade med kager produceret af skolens elever.

Fotos: Frederikssund Kommune.