Frederikssund Kommunes logo
25. august 2023

Det gode borgerforløb – hvordan bliver vi endnu bedre sammen?

Bor du i Frederikssund Kommune og kunne du tænke dig at bidrage positivt til vores udviklingsarbejde omkring det gode borgerforløb så har du mulighed for at søge om en plads i det nye projektudvalg. Udvalget bliver sammensat af tre byrådsmedlemmer, fire borgere en repræsentant fra erhvervslivet og en fra foreningslivet, to medarbejdere fra administrationen og Borgerrådgiveren.

Vi skal sammen blive klogere på hvad vi allerede gør godt, hvad vi kan forbedre og sammen udvikle anbefalinger til nye tiltag, der kan styrke blandt andet den gode borgerdialog.

Undersøgende og nysgerrigt

Det væsentlige er ikke, at du har en masse viden om området, men at du har lyst til at deltage konstruktivt og inspirerende i dialoger omkring hvordan vi bedst muligt sammen kan udvikle det gode møde og den gode dialog.

Udvalget skal være undersøgende og nysgerrige på, hvad det gode møde (digitalt og fysisk) og den gode dialog rummer i forhold til borgere, erhvervsliv samt foreninger og organisationer.

Arbejdet vil forløbe i et år – med ca. fem møder i udvalget. Her vil det sidste møde være et heldagsmøde, hvor de endelige anbefalinger, som skal sendes videre til byrådet, skal udarbejdes.

Udvalgets arbejdet tager afsæt i 4 temaer:

  • Kommunens forskellige roller
  • Det fysiske møde
  • Digital kommunikation og selvbetjening
  • Skriftlig kommunikation

Skal komme med anbefalinger til Byrådet

Den grundlæggende forudsætning for arbejdet i udvalget er, at du har lyst til at arbejde konstruktivt og positivt på at udvikle forslag og løsninger med de andre deltagere i udvalget. På de første møder vi vil sikre at udvalget får en fælles viden om området, inden udvalget vælger hvilke områder, der skal undersøges nærmere i forløbet. Der vil også blive inviteret til fx workshops/åbne borgermøder alt afhængig af, hvad udvalget ønsker at undersøge nærmere.

Efter et år skal udvalget komme med anbefalinger til Byrådet om konkrete handlinger og initiativer, som styrker det gode møde og den gode dialog – og viser nye veje i samarbejdet.

Så har du lyst til at være med til at præge og udvikle den gode borgerdialog – så hører vi meget gerne fra dig.

Ansøgning

Ansøgningsfristen udløb den 15. september 2023.

Hvis du har søgt vil du modtage et brev efter 20. september med besked, om du har fået plads i udvalget.

Læs kommissoriet for udvalget.