Frederikssund Kommunes logo
6. oktober 2022

Vil du være frivillig ved folketingsvalget?

Som frivillig hjælper du til på afstemningsstedet med f.eks. at udlevere stemmesedler, scanne og registrere valgkort, tilse at stemmesedlerne kommer i valgurnerne og - når valget er slut - skal du hjælpe med at tælle stemmer op.

Du kan melde dig som frivillig på vores valgside.

Lang arbejdsdag

Du vil blive instrueret i de forskellige opgaver, når du møder op på valgdagen om morgenen.

Du skal være på valgstedet fra kl. 7.00 og indtil stemmerne er talt op om aftenen.

På de større valgsteder kan det godt blive sent (i timerne efter midnat), før alle stemmer er talt op. Så du skal regne med en lang dag, hvor du skal stå meget op.

Synes du det kunne være interessant at deltage som frivillig tilforordnet hører Frederikssund Kommune gerne fra dig.

Tilmelding

Ansøgning skal være indsendt senest den 23. oktober.

Din tilmelding er bindende, hvilket betyder, at du er forpligtet til at møde op hvis du bliver udvalgt til at være frivillig tilforordnet. Du vil modtage besked i din digitale postkasse med svar på, om vi får brug for din hjælp ved valget.

Værd at vide

For at kunne være frivillig på et valgsted i Frederikssund Kommune, skal du bo i kommunen og have ret til at stemme til valget.

Som frivillig tilforordnet vælger modtager du en skattepligtig diæt, som i 2022 udgør 880 kroner.

Der vil være forplejning i løbet af dagen.

Du skal selv sørge for transport til og fra afstemningsstedet.

Opgaverne som valgstyrere og tilforordnede vælgere på afstemningsstedet varetages af personer, der er udpeget af de politiske partier og lister fra Frederikssund Byråd.

Ordningen med frivillige tilforordnede vælgere er et supplement, hvor borgere har mulighed for at deltage i valghandlingen. Derfor skal du ikke sende en ansøgning, hvis du ved, at du bliver udpeget af et politisk parti.

Husk at brevstemme

Du skal som frivillig tilforordnet være på et bestemt valgsted hele dagen, og det er ikke tilladt at forlade valgstedet i løbet af dagen. Det betyder, at du selv skal have brevstemt inden valgdagen.

Tilforordnet viser vælger hen til stemmeboks. Foto: Colourbox.De frivillige tilforordnede har mange opgaver på valgdagen.

Foto: Colourbox.