Frederikssund Kommunes logo
5. oktober 2022

Tre nominerede til Kulturpris 2022

Der er fundet tre nominerede til årets kulturpris. Alle tre har bidraget til kulturen i Frederikssund Kommune, men på hver deres måde. Vinderen bliver afsløret ved prisoverrækkelsen onsdag den 12. oktober.

Der har været indstillet 12 kandidater til kulturprisen. Udvalget Job, erhverv og kultur har drøftet alle indstillingerne og besluttet sig for tre, der bliver de nominerede til prisen.

- Vi i udvalget er glade for, at der er kommet så mange indstillinger. Vi har et rigtig godt kulturliv i Frederikssund Kommune, og det er ofte drevet af stærke frivillige ildsjæle, der brænder for kultur og for deres lokalsamfund. De 12 indstillede var alle rigtig gode bud, og det har ikke været nemt at udvælge nogen. Men vi har fundet tre nominerede til prisen, og vinderen afslører vi den 12. oktober, fortæller formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I).

Kulturprisen er blevet uddelt siden 2001 og der har gennem årene været mange forskellige vindere, der alle har det tilfælles, at de bidrager til lokalkulturen til glæde og gavn for resten af kommunens borgere.

- Kultur er utrolig vigtigt for et lokalsamfund og en kommune. Det binder os sammen på tværs af geografi, alder og interesser. Det danner fællesskaber. Om det så er til en koncert, teaterforestilling, foredrag eller noget helt andet, så samler det os om en fælles interesse. Uden de mange fantastiske frivillige rundt om i hele kommunen, ville vi ikke have alle de gode kulturoplevelser, som vi faktisk har i Frederikssund Kommune. Vi er afhængige af ildsjæle, der brænder for kulturen, og derfor er det også en stor glæde, at vi hvert år kan hylde en persons eller gruppes særlige indsats for kulturen, siger Michael Tøgersen.

De tre nominerede

De tre nominerede er Jørgen Christensen, Susanne Klonaris og Aksel Gotthard. Herunder kan du læse dele af begrundelserne for, at de tre er blevet indstillet og nomineret til Kulturpris 2022.

Aksel Gotthard

Aksel Gotthard er en lokal musiker der arbejder med elektronisk musik og rap. Han har boet det meste af sit 19-årige liv på Hornsherred og spillet i bandet Svanholm Gang. Aksel drømmer om at arbejde professionelt med musik og er så småt begyndt at få samarbejde med professionelle kunstnere, der anerkender hans gode beat.

I forbindelse med Kulturhavn 2022 ungdomsdag gjorde Aksel Gotthard en stor indsats og er et godt eksempel på de mange ildsjæle i alle aldre, som bor i Frederikssund Kommune.

Jørgen Christensen

Jørgen Christensen er en ildsjæl, der står vagt om lokalkulturen. Han bruger sin energi for fællesskabets bedste i sin hjemby Skuldelev. Han er oldermand i Bylauget og medlem af bestyrelsen for Skuldelev-Selsø Multikulturforening. Han er altid klar med en hjælpende hånd, hvis en af områdets andre foreninger har brug for det.

Jørgen Christensen har haft ledende roller i mange forskellige kulturbegivenheder. Alt fra at arrangere foredrag, skabe musiske oplevelser, fester, teater og meget mere. Han er heller ikke bange for at tage fat, og man kan sagtens møde ham i køkkenet i gang med madlavning til et arrangement, eller i færd med at skrive pressemeddelelser, opdatere Facebook, og meget mere.

Susanne Klonaris

Susanne Klonaris er en igangsætter, tager mange initiativer og har mange projekter. Siden 2017 har hun afholdt 33 intimkoncerter med store danske kunstnere som Lis Sørensen, Mads Langer, Poul Krebs og mange flere. Susanne står for at arrangere det hele, fra booking og billetsalg til bordopdækning og pynt. Det gør hun sammen med en række frivillige og i samarbejde med foreninger, virksomheder og restauratører i lokalområdet. Hun støtter også de lokale foreninger og står klar, når der er brug for det.

Derudover holder Susanne og hendes familie to gange om året åbent hus på deres gård med en masse arrangementer for familier.

Kom med til prisoverrækkelsen

Selve prisoverrækkelsen kommer til at foregå onsdag den 12. oktober cirka klokken 15.20 på torvet ved Langes Magasin i Frederikssund. Alle er velkomne til at overvære prisoverrækkelsen.