Frederikssund Kommunes logo
14. oktober 2022

Præmier til cykelglade børn

Alle Børn Cykler er arrangeret af Cyklistforbundet og kører hvert år i de første to uger i september og henvender sig til alle klassetrin på alle landets skoler. Eleverne deltager på klassebasis i en landsdækkende cykeldyst, hvor det gælder det om at cykle flest dage til skole og i fritiden.

I Frederikssund Kommune har i alt 1783 elever fra seks skoler deltaget. Tilsammen har de præsteret 8.934 cykeldage i kampagneperioden.

Præmier uddelt

I konkurrencen er der udloddet landsdækkende præmier til de bedste klasser, og i Frederikssund Kommune har Hansens Is og Bageren i Slangerup Brugs også valgt at sponsorere lokale præmier. Præmierne blev uddelt torsdag den 13. oktober til følgende vindere:

  • 7.C på Frederikssund Private Realskole er vinder af den landsdækkende præmie i 10 kilometer-challenge. De har vundet gavekort til is fra Cyklistforbundet.
  • 1.A og 3.A på Frederikssund Private Realskole er vindere af is til hele klassen fra Hansens Is i den lokale konkurrence om flest cykeldage.
  • 5.B på Trekløverskolen Afd. Falkenborg er vinder af kagemand til hele klassen fra Bageren i Slangerup Brugs i den lokale konkurrence om flest cykeldage.

Lærer hædret

Derudover blev lærer på Trekløverskolen Afd. Falkenborg Sara Phillips-Hansen hædret af Cyklistforbundet med Alle Børn Cykler Prisen. Hun modtager prisen for sit store engagement i at få børnene til at cykle mere. Hun har etableret et samarbejde med lokale cykelinteresserede pensionister, som nu kommer og hjælper med cykeltræningen i indskolingen. Hun lægger energi og glæde i det at cykle med eleverne og ikke mindst lære dem at cykle, og hun har på den måde udbredt cykelglæden blandt sine elever.

Sara Phillips-Hansen fik overrakt prisen ved et arrangement på skolen onsdag den 12. oktober.

1. A på Frederikssund Private Realskole. Foto: Frederikssund Kommune.1. A på Frederikssund Private Realskole. 

3. A på Frederikssund Private Realskole. Foto: Frederikssund Kommune.3. A på Frederikssund Private Realskole. 

5. B på Trekløverskolen afd. Falkenborg. Foto: Frederikssund Kommune.5. B på Trekløverskolen afd. Falkenborg.

Fotos: Frederikssund Kommune.