Frederikssund Kommunes logo
3. oktober 2022

Oktober er national cybersikkerhedsmåned

I hele Danmark er der i oktober fokus på cybersikkerhed i både kommuner, virksomheder og alle mulige andre organisationer. Frederikssund Kommune har ansvaret for at beskytte alle kommunens borgeres oplysninger, og det gør vi blandt andet ved løbende at uddanne alle kommunens medarbejdere, så de bliver endnu bedre til at spotte trusler fra cyberkriminelle.

Borgere og medarbejdere opfordres til at se med på den fælles offentlige kampagne om cybersikkerhed, som kommer til at florere på sociale medier i oktober. Kampagnen består blandt andet af en række videoer, hvor Bodil Jørgensen lærer dig at spotte falske mails, SMS’er og opkald.

Vigtig huskeregel

Hovedbudskabet i kampagnen er: ”Banker og offentlige myndigheder vil ikke uopfordret bede om dine personlige oplysninger over mail, SMS eller opkald”.

Digitale svindlere udgiver sig ofte for at være fra banken eller en myndighed, når de forsøger at lokke personlige oplysninger ud af borgere. Svindlerne kan virke troværdige og være svære at gennemskue. Derfor er budskabet en god huskeregel, der kan hjælpe borgere med at undgå at få stjålet og misbrugt deres digitale identitet.