Frederikssund Kommunes logo
28. oktober 2022

Nyt tilbud til veteraner

Veterancaféen blev officielt indviet på den nationale flagdag den 5. september 2022. Caféen er et sted, hvor veteraner kan mødes om sociale aktiviteter, og i løbet af efteråret er der et nyt tilbud til veteranerne.

Gratis akupunkturforløb

Veterancaféen ligger på Parkvej 4-6 i Jægerspris og er åben hver onsdag fra kl. 19 – 21. I ugerne 43 – 48 er der tilbud om gratis NADA-forløb.

NADA er kort fortalt øreakupunktur. Det er en behandlingsform, som har til formål at afbalancere og styrke kroppens funktioner. Metoden stammer helt tilbage fra 1970’erne, men bruges stadig flittigt i dag. NADA-akupunktur kan bl.a. bruges i forbindelse med stress, afhængighed, angst, depression, søvnløshed, personlig udvikling og psykiatriske symptomer. NADA-akupunktur har i mange år været en del af tilbuddet i Socialpsykiatrien og Livskilden, og erfaringerne er gode.

Vores medarbejdere uddannes som instruktører og arbejder målrettet med at inddrage akupunkturen i hverdagen og i kontinuerlige forløb med alle som ønsker det. NADA fungerer som et supplement til den miljøterapeutiske og mentaliserings baserede støtte.

Om NADA

NADA virker ved at stimulere belønningssystemet. Akupunkturen udløser endorfiner i kroppen og påvirker en række transmitterstoffer, hvilket giver den afslappende og stabiliserende effekt. NADA er bivirkningsfrit og tilfører ikke noget til kroppen, men hjælper derimod kroppen til at reetablere sig selv og skabe balance. Derfor er der heller ingen begrænsninger på NADA, og alle kan have gavn af behandlingen.

Selvom akupunkturen har en øjeblikkelig virkning, virker NADA bedst ved regelmæssige og længerevarende forløb. Mange oplever, at de vedvarende NADA-forløb er med til at skabe ro – fysisk såvel som følelsesmæssigt. Det bedste udbytte opnås ved at modtage NADA 3 gange pr. uge i de første uger. Hvis du kommer som veteran og modtager NADA de kommende onsdage, vil Jeanette kunne aftale yderligere behandlinger, så du samlet modtager 12 NADA-behandlinger uden beregning.

Julemiddag

Der inviteres samtidig til julemiddag for veteraner mandag den 5. december kl. 17.00. Julemiddagen er venligst doneret af Røde Kors.

Der er et begrænset antal pladser (max 20). Tilmelding er derfor først til mølle.

Tilmelding skal ske ved at skrive til Jeanette på mail: jwloe@frederikssund.dk.

Veterancaféen i Jægerspris ved åbningen den 5. september. Foto: Frederikssund Kommune.Veterancaféen i Jægerspris ved åbningen den 5. september.

Foto: Frederikssund Kommune.